Един от лидерите на украинските националисти, главата на националистическата партия » Братство» Дмитрий Корчински, заяви в интервю за един от украинските ресурси, че след свалянето на съветските паметници в Украйна, трябва да се заемат със сваляне и на полските.

 

 

 

 

 

28

 

 

 

 

По думите на Корчински, в Полша не обичат украинците и украинците трябва да разчитат само на себе си:

 

 

 

» Просто ни е трудно, на нас, украинците да признаем, че наистина не ни обичат»- заяви Корчински- » Нас наистина не ни обичат нашите братя- поляци, и много от нашите братя- евреи. Че и доста други. Прости трябва да се простим и споследните илюзии..»

Например, на Личаковското гробище в Лвов има мемориал » На лвовските орлета»- бойци от полската армия ( и юноши) , загинали в Украинско-полската война 1918-1919 години в боевете срещу подразделенията на Западно- Украинската Народна Република.

 

И този паметник, безусловно трябва да бъде разрушен. Но след като разрушим и последния паметник на » съветските освободители.

Трябва да се научим да следваме приоритети. Отначало съветските паметници, а после ще дойде ред и ще стигнем може би, и до паметника на орлетата».

 

 

 

Ето, така драги ми смехурко, както се казваше в любима детска книжка. Докато Украйна изживява най- жестоката си трагедия, във властта са се настанили хора, които още повече я погубват. Винаги е имало два вида хора: такива, които изграждат и оставят след себе си, и такива, които разрушават направеното преди тях защото на друго не са способни.

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;