Предизборният щаб на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп има намерение да изясни по какъв начин Хилъри и Бил Клинтън са натрупали състоянието си. Това заяви в неделя официалният представител на щаба на милиардера Джейсън Милер.

«Имаме намерение да разберем как Клинтънови са спечелили парите си», — цитира думите му вестник The Washington Post.

 

 

«Когато те напуснаха Белия дом, нямаха пари дори да си платят ипотеката, нищо не са изобретили, не са спечелили от лотарията, не са им плащали на час, но имат стотици милиони долари», — подчерта съветникът на Тръмп.

 

 

Както отбелязва изданието, републиканецът има намерение също в бъдещите си изявления да изостри вниманието върху това, че в последните години успешно се е занимавал с бизнес, създавайки работни места за хиляди хора. Предприемачът ще посочва, че Клинтън и нейният съпруг са изкарвали пари главно от хонорари за речите си пред сътрудници на крупни финансови компании.

 

 

Изявлението на Милер последва на фона на скандала, свързан със статия  във вестник The New York Times. В събота изданието публикува материал, в който се твърди, че журналистите имат документ за данъците на Тръмп. От документа следвало, че Тръмп е обявил загуби за 916 млн долара в данъчната си декларация за 1995 година.

Дональд Трамп

 

 

Екс-кметът на Ню Йорк и настоящ съветник на милиардера Рудолф Джулиани нарече Доналд Търмп «гениален», ако е открил «вратички», за да не плаща федерални данъци.

 

 

Въпросът за данъците е един от централните в настоящата президентска надпревара. Политическите опоненти на републиканеца по-рано нееднократно заявяваха, че неговото състояние, което надвишава, според някои оценки, 10 млрд долара, може би е по-скромно. Освен това, Клинтън постоянно критикува Тръмп за отказа му да направи обществено достояние своята данъчна декларация.

 

 

Клинтън допуска, че милиардерът има какво да крие.

Доналд Тръмп счита същото за нея.

 

 

Тагове: ; ; ;