„Номинацията на ГЕРБ Цецка Цачева е най-удобният за нас кандидат. Тази кандидатура е слаба и увеличава шансовете на ген. Радев. Така става все по-видима възможността за промяна – за президентската институция и на статуквото. От няколко години наблюдавам ГЕРБ. За пръв път ГЕРБ изглеждат слаби и в позиция, която следва БСП. От юли месец, когато ние обявихме кандидатурата си, те изчакват, правят сметки. Това вероятно е някаква тактика”, коментира в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

 

«ГЕРБ стартираха кампанията страшно унизително. Борисов обяви на трибуната кой от изброените имена, които се спрягаха за евентуални номинации за кандидат-президент на ГЕРБ, е с най-висок и кой с най-нисък рейтинг.

 

Убедени сме, че ще спечелим тези избори. Всички тези кандидати са участвали по някакъв начин в изпълнителната или законодателната власт. Те са били част от реформите в страната. Генерал Радев е единственият различен човек – защитавал е суверенитета на България. При Цачева това никога няма да се случи. И генерала, и майките заслужават доверие.

 

 

Цецка Цачева е просто един послушен изпълнител. Бихме ли искали да имаме такъв президент?

 

 

Трябва ни човек с характер, с позиция, а не толкова политически зависим.

 

ГЕРБ издигна слаба кандидатура за президентския пост, защото се подготвя гигантска фалшификация на изборите.

 

Ние ще вземем мерки това да се спре.

 

 

Аз ще нося отговорност, ако загубим, но това ще го обявя в нощта на изборите».

Тагове: ; ;