САЩ прекратява  участието си в двустранните канали за общуване с Русия по Сирия, заяви на 3 октомври официалният представител на Държавния Департамент на САЩ Джон Кърби. От департамента са направили уточнение, че решението е било «нелеко» за ръководството на САЩ.

 

 

 

 

«САЩ прекратяват участието си в двустранните канали за връзка с Русия, които бяха създадени за подкрепа на режима за прекратяване на бойни действия. Не може да се каже, че лесно взехме това решение»- отбеляза Кърби в заявлението си.

 

 

 

25

 

 

 

Кърби добава, че САЩ щели да използват » двустранните канали» за връзка с Русия за » предупреждение при конфликтни ситуациии при контратерористични операции в Сирия» с цел, осигуряване на сигурността на военнослужещите и борба срещу
 » Ислямска държава»- от устата на Кърби , това звучи доста двусмислено. Напомняме, че именно той направи скандалното изявление, от което впоследствие се отрече, като заплаши Русия с ИДИЛ, атентати, и трупове в чували.

 

 

 

Русия и сирийското правителство не позволяват на външни неприятелски сили да влияят на положението в провинция  Алепо.

Правителствените войски в Сирия постигат огромен успех с Алепо, което ще окаже сериозно влияние на състоянието на конфликта като цяло.

В тази връзка, заявлението от страна на САЩ следва да се разглежда с особено внимание: какво всъщност имат предвид?

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;