«Вотът е на първия тур на президентските избори. Ако ГЕРБ загуби — вечерта ще получите моята оставка, защото на първи тур се мерят партиите».

 

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на Спортна зала «София» в Борисовата градина, предаде «Гласове.

 

„После вече ще започнат търсене на подкрепа от втори, трети, четвърти. Много пъти на втория тур не излизат хората да гласуват”, посочи Борисов.

 

Румен Радев ми е козирувал, опонентът ни е Илияна Йотова – тя е БСП, добави той.

 

 

Ето какво още каза премиерът Борисов:

 

 

„Отидоха взеха един човек, който Първанов го е направил генерал, на мен ми козируваше и това бил техният кандидат. Защо ходи с момите напред назад – кого ще слуша?”, попита премиерът. Борисов заяви, че в условията на управления на БСП ГЕРБ са ги побеждавали най-силно, съобщава «Фокус».

 

„Съжалявам, че нямат кандидат, защото да издигнеш непартиен член, не от твоята партия, да го вземеш от първия гарнизон, който срещнеш, самото защото е честен и почтен. Това означава, че в БСП няма честен и почтен. В ГЕРБ си имаме много почтени хора и си избираме от тях.

 

 

За всяко състезание избираме най-подготвените. В сферата на президентството г-жа Цецка Цачева и вицеадмиралът Пламен Манушев са най-подходящите, убеден съм. Другите ни са по-рейтингови, но не са толкова подготвени за този пост.

 

Плевнелиев получи отлична оценка от всички западни страни.

 

 

От мен вие лоша дума не сте чули да кажа, освен че се е справял прекрасно. Ние сме членове на ЕС и НАТО, така че тези оценки ни интересуват много. Грешката му е, че правейки се на ястреб, и аз съм му го казвал в очите и публично до голяма степен, влоши отношенията ни с Русия. Сега мисля, че с добронамереността, която имаме, и аз, и президентът Путин, и Медведев успяхме да отрегулираме нещата.

 

 

Новият президент ще влезе в една спокойна обстановка с всички важни играчи. Цецка Цачева трябва да е умерена — такава, каквато е. Президентският пост е за улегнал човек, който спокойно да седне да убеждава, с целия си жизнен опит.

 

 

Пламен Орешарски е най-омразният за ГЕРБ човек заради щетите, които нанесе на държавата с неговото управление.

 

 

Щетите, които нанесе на държавата с неговото управление, с падането на банки, с огромния дефицит, с тези пари, които се дадоха. Помните 220 млн. лв. за МВР без да са обезпечени в бюджета, за здраве каза още 440 млн. лв., които ги нямаше. Всичко ние след това попълнихме.

 

 

 

Орешарски беше премиер на БСП, това не сме го забравили. И на БСП, и на ДПС, тогава и с подкрепата на «Атака.

 

 

Кандидатурата на Пламен Орешарски за президент е пряко насочена срещу ГЕРБ. Надали има здравомислещ човек, който си мисли, че Орешарски може да спечели тези избори.

 

 

Ако следваме закона, мандатоносителят БСП изидигна Орешарски за премиер. Да не стане някога да ни кажат и за Радев така, както за Орешарски — беше от нашите, ние го подкрепяхме, пък после не е наш.

 

 

Относно оттеглената правителствена подкрепа за Ирина Бокова и издигнатата кандидатура на Кристалина Георгиева за ООН с думите, заявявам, че накрая руснаците и американците трябва да седнат и да се разберат кой е, ако това не го разбираме… няма значение кандидатът кой е».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;