Президентът на Чехия Милош Земан подкрепя пълната отмяна на визи за руски граждани, и смята нежеланието на чешките консулства да издават дългосрочни визи на граждани на Русия, за остатък от миналото.

Още преди началото на санкционната война между ЕС и Русия подкрепях пълната отмяна на визите за руски граждани»,- подчерта чешкия лидер.

 

 

 

 

16

 

 

 

 

Според думите на Земан, в миналото Чехия се е страхувала от руската и украинска мафии, затова се е опитвала да се защити посредством визовите граничения. В същото време, подобряването на ситуацията в тази сфера не е заслуга на визовата политика- съответно визовите ограничения нямат никакъв смисъл.

 

 

» Тоест визите пречат за обмяната на туристи и студенти, а също така и при делови пътувания, но не защитават от престъпността по никакъв начин. Затова напълно подкрепям отмяната на всякакви препятствия за туристически пътувания»,- каза още чешкия президент.

 

 

 

Отбелязва се, че към днешна дата Прага не издава дългосрочни визи на руски туристи, както правят други страни от Европа, като например Италия, Испания, Франция и други.

 

По-рано президентът на Чехия нееднократно настоява за свалянето на руските санкции и призовава за преминаване от ограничения към взаимна търговия.

 

 

Все повече европейски лидери и страни показват желанието си от близост с Русия, по различни начини, изразявайки подкрепа и доверие към водената от нея политика.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;