Лидерът на руската дипломация Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери обсъдиха по телефона ситуацията в Сирия, в това число възможността за нормализация на обстановката около Алепо, съобщи МВнР на Русия.
1

«На 1 октомври по американска инициатива се състоя телефонен разговор между министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Джон Кери. Лидерите на външнополитическите ведомства продължиха разглеждането на ситуацията в Сирия, в това число възможността за нормализация на обстановката около Алепо, където незаконните въоръжени формирования, въпреки руско-американските споразумения за прекратяване на огъня от воюващите страни, продължават бойните действия», — съобщава МВнР на Русия.

 

В съобщението се отбелязва още, че «много отряди на «умерената опозиция в Сирия отказват да се разграничат от терористите от «Джебхат ан-Нусра», които не участват в примирието».

 

Лавров също акцентира върху неприемливите опити на закриляните от Запада опозиционери да се отнасят снизходително към «Джебхат ан-Нусра» и тяхната политика на блокиране на междусирийските преговори за политическото регулиране на кризата», — съобщава МВнР на Русия.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;