Министърът на външните работи на Австрия остро разкритикува новите предложения на Ангела Меркел в областта на миграционната политика.Недоволството на  Себастиян Курц е предизвикано от последните заявления на канцлера, относно това, че Германия ще започне да приема ежемесечно стотитици бежанци от Гърция и Италия. » Това е неправилна политика», — заяви автрийският външен министър, в интервю за Welt am Sonntag, добавяйки, че това ще усили само наплива на нелегални мигранти към Европа.

 

 

 

 

21

Себастиян Курц, министър на външните работи на Австрия

 

 

 

 

 

 

Целта на такава политика е ясна- да разтовари две средиземноморски страни, които са преразпределителни бази за нелегални мигранти от Азия и Африка. Обаче, според австрийския политик, ефектът от такова решение, ще е обратен. Ще се засили наплива на мигранти именно в теи държави, защото бежанците ще разчитат, че от там ще имат шанс да попаднат директно в Германия.

 

Припомняме, че утре 3 октомври, когато Германия отбелязва националния си празник- Денят на германското единство, ще се проведе общоевропейски протест с международно участие от няколко държави именно срещу политиката на Меркел и бежанците.

 

 

 

 

 

14

 

 

 

Като алтернатива на политиката обявена от германския канцлер, австрийският външен министър посочва: укрепване на външните граници на Евросъюза и едновременно приемане, само че на легални бежанци от Сирия ( майки, деца, които наистина бягат от войната и имат нужда от помощ) в рамките на програмите за преселване. Утрвърдената през 2015 година програма от Еврокомисията, се отнася за лица, които са признати за бежанци от ООН, но още не са пристигнали на територията на ЕС.

 

 

 

 

 

Позицията на морално превъзходство е грешна

 

 

 

Себастиян Курц, призова Европейския Съюз, въпреки взетите вече решения, да се откаже от квотите по разпределяне на бежанци във всички страни от ЕС. » Това е абсолютно нереалистична цел»,- заяви още Курц. От една страна, много страни от Евросъюза не са готови да приемат голямо количество бежанци, от друга страна, самите бежанци искат да стаигнат в определени страни от ЕС, но не във всички.

 

 

 

Коментирайки провеждането на референдумът в Унгария на 2 октомври, по въпросите за разпределянето на бежанци в рамките на ЕС, външният министър на Австрия призова да не се оъжда политиката на Будапещ. Според него, ситуация, в която някой страни от ЕС смятат, че морално превъзхождат други държави, е опасна, принуждавайки другите страни да водят определена политика в отношение на мигрантите.Докато в същото време, страни като Полша, Унгария, Словакия не са склонни да променят позицията си. От самото начало тези страни се обявиха срещу миграционната политика, предвиждащата масов прием на нелегални бежанци, и продължават да я отстояват.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;