Британия. Слушателка, успяла да се свърже с ефира на радио LВС, заяви, че и е омръзнало да слуша пропаганда срещу Русия. Вече по целия свят, и в западните държави, нормалните хора се наситиха на големите и абсурдни твърдения срещу Русия, а прозападната пропаганда започна да омръзва дори на самия Запад. В което няма нищо удивително, защото всеки уважаващ себе си гражданин, независимо на коя точка по земята живее, и от каква националност е, какви политически пристрастия изповядва, не иска да бъде смятан за глупак и да приема за чиста монета, всяка глупост представяна за истина.

 

 

 

 

 

 

 

15

 

 

 

 

Слушателката на име Ивон, включила се в ефир по време на обсъждането на темата за сваления авиолайнер МН17 над територията на Украйна, заяви, че е «време да се спре с тази пропаганда от всички страни, защото идва вече прекалено». И докато изуменият от такъв коментар радиоводещ, се опитал да възрази, че Великобритания не сваля например граждански самолети, слушателката заявила, че не казва, че защитава Путин, но пък и не защитава действията на правителството на Британия, която се бърка в конфликти по целия свят.

 

» Във Великобритания има твърде много пропаганда, и върви към война»,- резюмирала изказването си Ивон.

 

 

Темата за сваления боинг през 2014 неотдавна беше тенденциозно реанимирана, с цел да покаже Русия виновна, докато още преди две години беше чсно, че Украйна стои зад грозния акт.

Съвместната следствена група от 5 държави, работеща по разследването на виновните в авиокатастрофата, публикува предварителен доклад, в който посочва, че самолетът е бил свален на територия, контролирана от силите на самопровъзгласената Донецка народна република.

 

 

Представителите на руското външно министерство  заявиха, че са разочаровани от ниското качество на проведеното разследване, добавяйки, че изводите направени в доклада само потвърждават пристрастността. Дипломатите казаха още, че е необходимо представяне на истинско разследване, а не политически ангажирано, изразявайки надежда, че рано или късно следствието, ще вземе предвид цялата предоставена информация и мнението на руските експерти.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;