3 октомври, когато цяла Германия отбелязва националния празник  Ден на германското единство ще се състои мащабен протест срещу политиката на Ангела Меркел и бежанците.

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

Протестната акция на връх националния празник на Германия ще се състои в Дрезден. Началото е обявено за 13:00. Очаква се, в мероприятието да се включат хора от няколко европейски страни, за да покажат съпротивление към политиката на Меркел, която отвори вратата на Европа за мигрантите.

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

Негативното отношение към канцлера на Германия и водената от нея политика, набира обороти не само в самата Германия, но и в цяла Европа.

Кризата с мигрантите се задълбочава все повече и се превръща в сериозен проблем за европейските страни, а актовете на насилие зачестяват.
 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

Опасявайки се, че ситуацията напълно може да излезе от контрол, тъй като скоро идва зима, а това значи, че още повече бежанци ще тръгнат към Европа « Патриотичните европейци срещу ислямизацията на Запада«- ПЕГИДА , решиха да привлекат вниманието на световната общественост и на самата Ангела Меркел, организирайки мащабния общоевропейски протест именно в Дрезден и именно в деня на националния празник.
 

ПЕГИДА, Патриотичните европейци срещу ислямизацията на Запада (нем. Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes, PEGIDA) — немско политическо движение, създадено в Дрезден, което организира протести срещу ислямизацията на Европа от 2014 година, движението има подръжници в много държави.

ПЕГИДА България е първата група в Европа извън Германия излязла на уличен протест, на 11 януари 2015, 6 дни след създаването й.

В протеста в Дрезден ще има и българско присъствие, а на 7 октомври в няколко града у нас ще се проведат протести срещу отварянето на бежански центрове.
News Front ще  следи  темата в развитие.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;