Постоянният представител на Сирия към ООН Башар Джаафари в ефира на RT нарече лицемерни обвиненията по адрес на Сирия от страна на западните държави. Той подчерта важността на политическото регулира на конфликта. Според дипломата, бъдещето на страната ще се определя не от външни сили, а от самите сирийци.

 

 

Лицемерните обвинения

 

 

 

Специалният представител на САЩ към ООН Саманта Пауър на 25 септември по време на спешното заседание на Съвета за сигурност към ООН обвини Сирия и Русия за гибелта на мирни жители в Алепо.

 

 

«Страхувам се, че думите на представителя на САЩ в Съвета за сигурност към ООН, нейните обвинения към правителствата на Сирия и Русия за нападения над мирни жители, са неверни. В Алепо преди кризата живееха 4 милиона човека. 2 милиона вече избягаха в други райони след като започнаха атаките над този град. 275 хиляди станаха заложници на конфликта, който се води от групировките и «Джебхат ан-Нусра».

 

 

«275 хиляди мирни жители са още в Алепо, но ги използват като жив щит и не им дават да напуснат града по коридорите, отворени от правителствените войски. Това са необосновани обвинения», — счита Джаафари.

 

 

 

Той нарече изявленията на Запада «лицемерни», отбелязвайки, че 67 държави са претърпели поражение в борбата с ИД», докато Русия и Сирия са унищожили базите на джихадистите».

 

 

«Това са лицемерни обвинения, чиито автор е правителство, подкрепящо терористите, с които ние се сражаваме. Американците вече две години твърдят, че се сражават в Сирия срещу ИД и «ан-Нусра», но бъдете сигурни, че оглавяваната от Америка коалиция никога не  се е сражавала срещу «ан-Нусра», групировката, която се използва като щит за т.нар. «умерени» групировки в Сирия.

 

 

«Това е хитър ход от страна на американците, той доказва, че Вашингтон хитрува и не се бори с «Фронт ан-Нусра», макар тази организация да е призната за терористична от Съвета за сигурност към ООН», — подчерта Джаафари.

 

Още в така приложеното видео:

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;