Депутатът от Коалиция «БСП- Лява България» Румен Гечев заяви в предаването Денят ON AIR, че правителството взима решенията си под външен натиск. Изявлението му е на фона  на смяната на кандидатурата ни за генерален секретар на ООН.

 

Ето какво каза още Гечев в ефира на предаването:

 

 

«Натискът е от САЩ и Германия. Решенията на Германия зависят от тези на САЩ. Няма големи и малки страни, когато става дума за защита на националните интереси. Не би трябвало да позволяваме Великите сили да ни подритват. Външната ни политика се определя извън България.

 

 

Последиците от чуждото влияние са тежки и се изразяват в милиарди загуби.

 

 

«Южен поток» вече става «Турски поток». Вместо тръбата да минава през България, сега ще купуваме газ от Турция. Проектът «Бургас-Александруполис» също беше провален. Третият провален проект е АЕЦ «Белене». Става дума за загуба на милиарди левове от пропуснати ползи.

 

 

Проектът не може да се възобнови с решение за един месец. Няма губеща атомна централа в света, наблюдаваме ренесанс на ядрената енергетика.

 

 

САЩ и някои от техните партньори не искат Русия да строи атомна централа в България. Искат слаба България и силна Турция.

 

 

БСП ще търси подкрепа от АБВ, ДПС и независимите депутати за вота на недоверие към правителството.

 

 

Няма искри с АБВ, водят се нормални разговори. БСП е ярка опозиция и иска да опонира на правителството. Нужна ни е подкрепа, но въпросът не е за БСП, а се поставят на карта външнополитическите интереси на България», заяви социалистът Румен Гечев.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;