„Някои хора много четат научна фантастика. Видяхте ли какви прогнози се дават за несъществуващия кандидат на ГЕРБ? Това е абсурдно и смешно. Някой, който не съществува, да печели. Не вярвам на социологически агенции”, това заяви в предаването „Събуди се” по Нова телевизия кандидатът за президент на Коалиция «БСП-Лява България» ген. Румен Радев.

 

 

Припомняме, че, според една социологическа агенция, той е на трето място по доверие сред левите кандидати за президент с 25 на сто, а други агенции го сочат за фаворит и сигурен участник в балотажа.

 

 

Ето какво каза още ген. Радев в ефира на Нова:

 

 

«Хората ми имат доверие, защото аз не съм типичният политик, а човек с друга ценностна система, необвързан политически, не съм част от прехода и нямам корпоративни зависимости.

 

 

Нетипична е ценностната система, която нося, защото аз съм се клел да служа на България и българския народ в началото на своята кариера, а президентът се кълне, когато стане такъв.

 

 

Фактът, че съм безпартиен и цялата ми дейност до момента говори само едно: Че ще бъда президент на всички български граждани и ще се боря за обединението им за значими за страната цели.

 

 

По време на срещите не убеждава хората, че съм техният кандидат, а обсъждаме и разговаряме за бъдещето на България. Хората искат да се доверят на някой, който не ги е лъгал.

 

 

Търся широка подкрепа и я получавам дори от хора, които досега не са гласували за БСП.

 

 

Никога не съм бил на резервна скамейка и няма да бъда. Явно от БСП виждат в мен голям потенциал, за да се преборя за много повече. С Илияна Йотова работим много добре и в екип.

 

 

Личността при ГЕРБ няма значение. Който и да назначи Борисов за кандидат, той ще бъде негов аватар, защото ще изпълнява дословно решенията му.

 

 

Социологическите проучвания в България са научна фантастика. Забелязахте ли какви прогнози дадоха за несъществуващия кандидат на ГЕРБ и не е ли това абсурдно и смешно? Да печели някой, който не съществува?

 

 

Ако стана президент, ще настоявам да бъде увеличен бюджетът на българската армия. Поели сме ангажимент към НАТО той да бъде 2 процента.

 

 

Твърденията, че сме лоялен член на НАТО, не са самата истина. Преди време изтече унищожителен доклад на НАТО, че сме консуматор, а не генератор на способности. Трябва да преразгледаме изобщо нашето участие в НАТО и ЕС, като предлагаме активни политики в интерес и на съюзите, в които членуваме, но да защитават и нашите интереси.

 

 

Центровете за бежанци трябва да бъдат от затворен тип, изнесени извън населените места, а в тях да има нормални човешки условия.

 

 

Трябва да се види как реално се охранява границата, да си отговорим на въпроса защо преминават абсолютно свободно нелегални мигранти и защо гранична полиция не може да ги спре. Трябва да спрем нелегалната контрабанда.

 

 

Къде е ролята на държавата, къде са осъдените хора и драконовите мерки?“, заяви риторично още ген. Румен Радев. 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;