Цецка Цачева, Томислав Дончев, Димитър Николов и Йорданка Фандъкова са най-вероятните кандидати на ГЕРБ за президент, заяви заместник-председателят на партиятаЦветан Цветанов, съобщи БНР.

 

По думите му, шансът един от четиримата да бъде обявен в неделя, когато ГЕРБ ще посочи кандидатската си двойка, е 99 процента:

 

Тези четири имена — Цецка Цачева, Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова и Митко Николов — кажете имате ли някакви забележки и дали биха могли да бъдат по-слаби кандидати от всички тези, които са обявени до настоящия момент? Всички тези хора, които сме обсъждали, заемат отговорни позиции, доказали са се в управлението и могат да носят политическа и морална отговорност пред своите избиратели. Разбира се решаващата дума е на премиера, който е и наш лидер. 

 

Цветанов не изключи кандидатирането на Бойко Борисов за президент:

 

Разбира се, че докато не бъде обявена една кандидат-президентска двойка, винаги трябва да оставиш един процент. Това го има във всеки един избор.

 

Европроектите стигнаха до хората по време на сегашното управление, напомни Цветан Цветанов. Томислав Дончев е вицепремиерът, който отговаря за управлението на европроектите. В момента имаме достоен председател на парламента и не може да се гледат хипотези за смяна, посочи още Цветан Цветанов за Цецка Цачева.

 

Томислав Дончев обяви, че в неделя ще стане известна кандидатурата:

 

Много рано ме питате. Колко процента ми давате? 90-99 на всички… На мен колко? Има кандидат, който е избран и е много, много добър.

 

От ГЕРБ не посочиха, дали вицеадмирал Пламен Манушев е предложението за вицепрезидент:

 

Вече сме готови с всички рекламни материали. Бих могъл да ви покажа и снимката на кандидат-президентската двойка, каза заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тагове: ;