Срещу мен и депутатът Андрия Мандич се води политически процес, заяви в интервю за  News Front — Сърбия представителят на ръководството на опозиционния Демократичен фронт, Славен Радунович.

Става въпрос за производството във връзка с арестите по време на протестната акция в края на октомври миналата година, когато при жестоки сблъсъци с полицията, пострадаха демонстранти.

 

 

 

 

30

 

 

 

 

» Това е отговор към гражданите станали жертва на жестоко полицейско насилие, и опит да се скрие самия факт, че някой тогава издава заповед на полицията да прави каквото иска»,- смята депутатът.

 

 

 

 

Според него, такива неща са се случвали в африканските страни миналия век.

 

 

 

 

« До ден днешен не е известно, кой е дал такава заповед, кой е вземал решения за арестите и използването на сълзотворен газ»- напомни Славен Радунович.

 

 

 

Този съдебен процес- оправдание на думите на премиера Мило Джуканович, че трябва да «защити» страната от участниците в протестните акции, пояснява Радунович. Напомняме, че антиправителствените и антнатовски протести в Черна Гора продължават вече година, въпреки опитите да бъдат спряни.

В интервюто той също така отбелязва успеха на предизборната кампания на Демократичния фронт, осъждайки конкурентите за нечестните методи на действие: опит за забрана на видеоагитацията на опозицията и фалшифициране на резултатите на социологическите анкети.

 

 

Ексклузивното интервю на колегите от сръбската редакция на News Front можете да гледате тук:

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;