Джон Кери потърси главата на руското външно министерство Сергей Лавров. Телефонния разговор се е състоял на 29 септември 2016, и е продължил повече от час и половина. За тази година това е 52 поред телефонен разговор между Кери и Лавров.

 

 

 

 

32

 

 

 

В спешния телефонен разговор по инициатива на САЩ,  руския дипломат номер едно Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ  Джон Кери , са продължили разглеждането на възможности за съвместно съдействие по нормализацията на обстановката в сирийския Алепо, съобщи  заместник министъра на външните работи Сергей Рябков.

 

» Беше продължено разглеждането на възможности за съвместно съдействие  по нормализацията на обстановката в Алепо.
Руският външен министър е обърнал специално внимание, на факта за насилственото удържане на мирното население от бойците в източната част на града, където са държани като заложници, подчертавайки и препятстването на доставките на хуманитарна помощ, въпреки обръщенията по този въпрос към ООН»,- съобщи Рябков подробности от разговора.
 

Сергей Лавров още веднъж е потвърдил, че » Русия се ръководи от интересите по запазването на териториалната цялост и държавността на Сирия, оставайки открита за диалог със САЩ по всички ключови въпроси свързани с урегулирането на ситуацията в Сирия».

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;