За Съединените Щати настъпва часът на истината: или в близките няколко години техният елит ще бъде унищожен вътре в страната от растящата съпротива и неподчинение, или им остава да се примирят с ролята си на една от няколкото световни държави (т.е. регионални сили).

 

Най-добрият изход за САЩ е сами да свалят хегемонията си над света, за да не бъде свалена тя насилствено.

 

Кандидаты в президенты США Хиллари Клинтон и Дональд Трамп во время дебатов. 26 сентября 2016 года

Не само борбата между Клитън и Тръмп, но и това, което се случва в Сирия и около договора «Лавров-Кери» нагледно демонстрира разкола в американския елит. Но дори в случай на победа на Тръмп вероятността от глобален конфликт си остава невероятно висока.

 

Да видим къде е коренът на злото в САЩ.

 

Подсказва ни го самият Карл Маркс.

 

Както пише Карл Маркс за глобалния капитал:

 

 „Капиталът се страхува от липсата на печалба или от твърде малката печалба, както природата се страхува от празните пространства. Но щом разполага с достатъчна печалба, капиталът придобива смелост. Осигурете му 10 процента и той е готов да влезе в действие, при 20 процента той се оживява, при 50 процента е готов да си счупи главата, при 100 процента ще потъпче всякакви човешки закони, при 300 процента няма престъпление, което да не е готов да извърши дори и при заплахата да увисне на бесилото” (К. Маркс, т.23, с.770, «Капиталът»).

 

 

В дадения случай става дума не за процент от печалбата, а за тоталното изсмукване на ресурсите на света и тяхната капитализация.

 

 

За 20 години глобализация, а всъщност американизация на света, създадените неписани правила на играта са следните: ако корпорациите не успеят да подкупят или изплашат националните власти за извличане на печалба и разграбването на страната, то подобни власти трябва да бъдат свалени, а държавите десуверенизирани, т.е. да им се отнеме суверенитета.

 

 

Много страни в съвременния свят приеха такава десуверенизация. Някои доброволно, някои зорноволно. Например, страните от Прибалтика или България, Румъния.

 

Много държави днес само номинално се наричат държави, а фактически работят в най-добрия случай като «местно самоуправление» вътре в хегемонистичния световен американски ред, а често и в режим на колониална администрация. Например Украйна — там американската власт бе установена по пътя на държавен преврат.

 

 

За България отдавна дори вече не ми се говори….

Световният жандарм е нужен, за да превърне целия свят в страни с корумпирано или сплашено свръхобщество с правителства (понякога членовете на такива правителства дори считат себе си за част от това свръхобщество), а там, където варварите и аборигените не са дорасли за такова високо доверие — се налага да се постави колониална администрация с вътрешен дизайн под формата на национални правителства.
Репродукция плаката Без слов. Автор Б. Ефимов (Москва). Международная выставка Сатира в борьбе за мир

Е, разбира се, че е нужен световен жандарм. За да отстрани последните пречки по пътя към световната власт на глобалното свръхобщество на САЩ. Тези пречки са Русия и Китай на първо място.

 

 

Колкото и да е печално, не някой друг, а отново Русия ще трябва да победи за пореден път този зловещ проект за световно заробване, в чиято същност е заложена нуждата от световен жандарм.

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;