САЩ и западните им партньори са разработили план за разчленяването на Сирия на отделни държави, заяви в интервю за РИА Новости военния политолог, доцент катедра Политология и Социология в Руския икономически университет «Г. В Плеханов», Александър Перенджиев.

 

 

 

 

 

 

 

 

14

 

 

 

 

 

 

» Участието на Русия в борбата с международната терористична групировка ИДИЛ и други терористични организации, и действията й по урегулирането на вътрешните конфликти в Сирия между официален Дамаск и » отделни местни правители» позволи да бъде спасена Сирийската Арабска Република като държава»,- заяви политологът, добавяйки че, при това са били  спасени от пълно  унищожаване световни исторически паметници в Сирия.

 

 

 

 

 

 

 

» Всъщност, официална Москва не позволи Сирия да бъде превърната в «безпределна», неконтролирана от никого територия, както това беше извършено с Ирак и Либия. Но все пак, заплахата за унищожаването на Сирия като държава продължава да съществува»,- смята военния политолог.

 

 

 

 

 

 

 

 

16

 

 

 

 

Според политолога, САЩ и западните им партньори са разработили план по разчленяването ( или разбиването на парчета) на Сирия.

 

« Като единият от вариантите- разделянето на Сирийската Арабска Република на асадовска и прозападна антиасадовска», обяснява експерта.

 

 

 

 

 

 

 

На 30 септември 2015 година Русия започна военна операция срещу терористичните групировки » Ислямска държава» и  » Джебхат- ан- нусра» на територията на Сирия, след като президента на страната се обърна към Москва за помощ.

Разбира се, този ход обърка плановете на САЩ, които няколко пъти искаха от Русия » да се дръпне», да не помага на Асад, и въобще САЩ започна силно да нервничи, че някой им пречи да си правят войната, а плячкосването на още една чужда държава с цената на много кръв и разрушения, няма да им се получи по отработения американски сценарий, прилаган много пъти, за да си вземат САЩ каквото си харесат ( нефт, петрол, обекти и други такива неща, които си харесват по планетата).

Освен всичко това, САЩ усетиха, че пред Русия номерата им в никакъв случай няма да минат, а Владимир Путин съвсем разстрои американските амбиции, с достойното си поведение, показвайки на целия свят, че се бори със заплахата от тероризма- говорейки ясно, конкретно, наричайки нещата с истинските им имена. От което картинката все повече започна да се прояснява пред световната общественост, въпреки агресивната информационна пропаганда срещу Русия.

 

 

 

 

 

19

 

 

 

18

 

 

 

 

 

 

Безсилни пред такъв силен и достоен играч, САЩ и западните им партньори, прилагаха мръсни номера, с което още повече сами разкриха ( без да разберат даже как) картите си, и истинските си намерения, на фона на които вече стана ясно: кой иска мир и кой разпалва война.

 

 

 

 

Русия се изправи отново пред лицето на света показвайки, че не случайно е наричана Велика, а Владимир Путин — истински световен лидер, държавник с класа и силен дух, такъв какъвто САЩ не са й сънували.

 

 

 

 

 

 

17

 

 

 

 

 

 

 

 

Въпреки, колективните военни контра-терористични усилия, в това число от страна на коалицията на държавите възглавявани от САЩ, международните терористи продължават да контролират обширните територии на Сирия и редица населени пунктове, имащи ключово значение, например, в провинциите Алепо и Рака. А като следствие- заплахата за унищожаването на Сирия като единна суверенна държава остава реална, както и  заплахата от глобалния тероризъм за всички нас. Остава историческия избор: ще избере ли човечеството ни днес да запази мира, предотвратявайки световна война, и разбираме ли всички, във всяка точка по света, в която живеем, тази отговорност която носим.

Истината, и само истината- изконните човешки ценности, и понятията за добро и зло днес оживяват в най-съвременната приказка на цивилизацията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;