Темата с разследването на крушението на малайзийския боинг, се оказа нова-стара стратегия за представянето на Русия в негативна светлина.

Съвсем предвидим и очакван ход, тъй като образът на «лошата Русия», губи все повече актуалност, въпреки старанията на Запада. И тъй като про-западните аргументи звучат все по- неиздържано, се реанимират вече изпробвани теми, с добавяне на нов заряд и краски. Разбира се, пълна липса на оригиналност, но старания се прилагат.

 

 

 

 

25

 

 

 

На 28 септември съвместната международна следствена група по разследването на катастрофата на самолета с рейс МН17 на«Малайзийските авиолинии», в която влизат представители на 5 държави- Холандия, Австралия, Малайзия, Белгия и Украйна, установи, че самолетът е бил свален от руска ракета » Бук», която била вкарана в Украйна от Русия, от подконтролната територия на опълченците в Донбас.

 

 

 

 

 

 

Премиерът на Холандия Марк Рюте, побърза да призове Русия да сътрудничи по делото за крушението, и заедно да  търсят виновниците в трагедията, предаде местното издание NRC Handelsblad, напомняйки, че Русия е подписала резолюция за сътрудничество преди две години.

 

Марк Рюте също така подчерта, че да се твърди, че Русия е виновна в унищожението на лайнера, е преждевременно, иначе би могло да възникне впечатление, че Амстердам » прави това от политически съображения».

 

 

 

 

26

 

 

 

 

Опитът Русия да бъде показана отново като «страшна», с помощта на разследването не изненадва, а дори напротив- никой не е очаквал, че разследването ще каже обратното, дори да и да е така, защото Русия не е сваляла самолета и разбира се, че обвинението издиша, но преследваната цел е: поне да се създаде временно такова впечатление. Подсилено с ефекта от няколко изказвания от различни държави с обвинителен тон.

За това премиерът започва деликатно, за да се справи със задачата, докато холандския парламент заяви, че в доклада » ясно се вижда причастността на Русия към катастрофата«. По думите на депутатът Сеерд Сеердсм, изводите на следствието » ще сложат край на причудливите теории на заговор от страна на Русия»

 

 

» Русия направи всичко, за да провали разследването. Но е важно да престане да прави така и да започне изцяло да сътрудничи със следствието»,- добави холандския депутат, за да звучи убедителено.

 

 

 

А, дори самата фраза говори, че въпреки всички усилия разследването да покаже вината на Русия, няма доказателства и факти, с които да потвърди  такова твърдение, за това обвинението звучи от друг ъгъл- Русия провали разследването ( нещо като на кривата ракета, космоса и виновен).

 

 

 

 

 

Нескопосано обвинение, но зад него и приложените усилия, прозира нещо друго: Запада търси нов повод, причина, за да има предлог да оправдае нови санкции, тъй като в ЕС все повече страни настояват за отмяната им, за това спешно се търсят варианти, които отново да убедят държавите, че трябва да се страхуват от Русия.
И докато се работи усилено в това направление, САЩ си изтърват нервите от нетърпение и открито заплашва с атентати Русия, надявайки се, че света ще продължи да вярва в страшната американска приказка.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;