Официалният представител на държавния департамент на САЩ Джон Кирби се опита да сплаши Москва с нападения на екстремисти над руски градове и военни загуби в Сирия.

«Последствията са такива, че гражданската война в Сирия продължава, екстремистите, екстремистките групи продължават да се възползват от вакуума, съществуващ в Сирия, разширяват операциите си, които ще включат без съмнение удари по руските интереси, вероятно дори по руски градове. И Русия ще продължи да изпраща у дома телата на военни в чували, руснаците ще продължат да хвърлят ресурси, допускам, че ще губят нови самолети», — заяви Кирби, отговаряйки на въпрос за възможните последствия от продължаването на насилието в Сирия.
Под «насилие» в САЩ традиционно разбират действията на сирийската армия, която Русия подкрепя, срещу терористите и метежниците.
Държавният департамент постоянно обвинява Дамаск и Москва за атаки над мирни обекти и над умерената опозиция, но до момента не е представил НИКАКВИ доказателства за това.

 

 Москва нееднократно е наричала подобни претенции голословни, посочвайки, че всички удари се нанасят само и единствено по терористи, при това след щателна проверка на целите и на базата на достоверни разузнавателни данни. При всички обвинения по адрес на ВКС на Русия за атаки над граждански цели нито веднъж американската страна НЕ откри доказателства.

 

Тагове: ; ; ; ;