Последният щрих в лицемерието на Запада беше демонстрирано в неделя от страна на САЩ и техните привърженици по време на изявлението на постоянния представител на Сирия в ООН Башар Джаафари. Представителите на САЩ, Великобритания и Франция «оскърбено» напуснаха залата на заседанието.

Места представителей США и Великобритании в зале заседаний во время выступления постпреда Сирии при ООН Башар Джаафари . 25 сентября 2016

Подобни жалки трикове, а също самите мащаби на мошеничеството (този термин употреби постоянният представител на Русия към ООН Виталий Чуркин по време на неделното заседание на Съвета за сигурност към ООН) от страна на държавите от западната коалиция поразяват всяко здраво въображение.

 

 

Болните фантазии остават недосегаеми.

 

 

Припомняме, че миналата седмица Русия първа повдигна въпроса за необходимостта от свикване на специално заседание на Съвета за сигурност към ООН по повод ситуацията в Сирия. Това беше повече от уместно след погазването на руско-американските споразумения за Сирия в резултат на въздушния удар на ВВС на САЩ по позициите на сирийската армия.

 

 

Но логичното предложение на руската страна предизвика нескрита истерия в главата на представителя на САЩ в ООН Саманта Пауър. Тя заяви, че това е «цинична и лицемерна простъпка».

 

 

Е, не мина седмица и с подобна инициатива, сега вече по явно инсцениран повод, същото поискаха самите САЩ.

 

 

Получава се, че Държавният департамент има вероятно някакви «изключителни» прерогативи и над Съвета за сигурност към ООН. Между другото, Съветът за сигурност към Организацията на Обединените нации НЕ Е приватизираната транснационална фармацевтична компания WADA, за да бъде лишена и тук Русия от правото й на глас.

 

 

Целите на поредната напълно цинична и лицемерна истерия на САЩ в Съвета за сигурност към ООН са няколко.

На снимката виждате изгорелия в резултат на обстрела камион от хуманитарния конвой на ООН в град Урум ал-Кубра недалеко от Алепо.
От една страна, натъкмените претенции към сирийското ръководство трябваше да замаскират основната провокация на Пентагона от последната седмица — въздушния удар по правителствените сили и скъсването с това същото на споразумението с Русия.

От друга страна, самото свикване на спешно заседание на Съвета за сигурност към ООН в неделя следва да се разглежда като поредната провокация.

При това не толкова срещу сирийските власти, колкото против Русия.

 

 

Зад всяка претенция към Асад всъщност се крият обвинения по адрес на руското ръководство, в чиито действия уж няма никакви други мотиви, освен подкрепата към «кървавия диктатор».

 

 

Това горното може да го съчини само болен мозък.

 

И на това може да повярва още по-болен мозък.

 

 

Главната цел на провокациите и инициативите на Държавния департамент и Пентагона на сирийския фронт си остава неизменна. САЩ не искат мир в региона, дори ако войната се вихри до последния сириец.

 

 

Неотдавна един известен руски журналист публикува в социалните мрежи такъв пост:

 

 

«САЩ искат всички да воюват срещу всички. И никой да не воюва срещу тях. А САЩ ще им продават оръжие».

 

 

Американският елит иска тотално и вечно господство не само чрез война на цялата планета, те искат пълна зависимост на света в политическата, финансовата, икономическата и прочие сфери. Само в този случай те ще могат не само да продават оръжие, но и всичко, което им носи мащабна свръхпечалба.

 

 

Така вече продадоха живота на милиони хора по Земята — на индианците, на виетнамците, на афганистанците, на иракчаните, на либийците, на югославяните….

 

 

Ние, българите, също служим на задокеанската империя като живо месо за натрупване на печалба…

 

А това горното не е прието да се обсъжда по време на заседанията на Съвета за сигурност към ООН.

 

Тагове: ; ; ; ;