Лидерът на Сръбската радикална партия, доктор на юридическите науки, в ексклузивно интервю за агенция   News Front, в което отговоря на въпроси за трибунала в Хага.

Едно изключително интервю, което трябва да прочете  и чуе всеки.

 

 

 

Jpeg

 

 

 

 

«Трибуналът в Хага- инструмент насочен срещу сърбите, от западните сили, преди всичко в лицето на Америка и Великобритания. Неговата задача- фалшифициране на историята на сърбите, станали главни жертви в гражданските войни»,- каза докторът на юридическите науки Воислав Шешел в откровен разговор с Оксана Сазонова.

 

 

 

Цялото интервю може да чуете и видите тук

 

 

 

 

 

 

 

Почти 12 години в затвора на Международния наказателен трибунал, без присъда. Безкомпромисно откровен, с потресаваща ирония към съдиите, и завинаги в сърцата с безразсъдно смелата фраза» сърбите- това са руснаците на Балканите».

 

В края на септември става точно година и половина от момента на сваляне на обвиненията, новина която взриви.

Шешел остана на върха на Сръбската радикална партия, която играе ролята на солидна опозиционна сила ориентирана на изток- към Русия.

 

 

 

» През 90-те  бивша Югославия, и народът ни, терзан и разкъсван, беше представен от съда като военен престъпник, аз направих всичко по силите си, за да оспорвам това»

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;