В неделя се състоя спешно заседание на Съвета за сигурност към ООН за ситуацията в Сирия, инициатори бяха САЩ, Великобритания и Франция.

Вид на город Алеппо. Архивное фото

В навечерието на заседанието към Тройката се присъединиха Германия, Италия, а представители на ЕС публикуваха изявление, в което нарекоха недопустима военна акция на сирийската армия в Алепо. Всички те призоваха Съвета за сигурност към ООН да заеме подобаваща позиция по този повод.

 

 

Представителите на «шесторката» в ултимативна форма подчертаха, че по отношение неспособността и нежеланието на Русия да изпълнява задълженията си, тяхното «търпение не е безгранично».

 

 

Най-красноречиво лицемерие виждаме в изявлението на «шесторката» в следния пасаж:

 

 

«Възмутителен обстрел на хуманитарния конвой, публичен отказ от спазване на режима на прекратяване на огъня от страна на сирийския режим, налице са сведения за използване от режима на химическо оръжие и подкрепената от Русия военна акция на режима в източно Алепо явно противоречат на руското изявление за подкрепа на дипломатическото регулиране».

 

 

Всеки ред то горенаписаното не просто е лъжа, а е лъжа на квадрат. Всичко, за което се обвиняват властите в Сирия и Русия, трябва да бъде по същество адресирано с обратен знак —  към обвинителите.

 

 

Да, хуманитарният конвой на ООН действително беше ликвидиран. Няма две мнения, че това е повече от възмутителен акт. Но къде са доказателствата, че към обстрела на конвоя на ООН в района на Урум ал-Кубра, който на 19 септември тази година доставяше товар до неизвестен адресат, сирийската армия и руските ВКС имат нещо общо?

 

 

Всъщност, това обстрелване ли беше или спектакъл?

Точни и достоверни доказателства за обстрела, както и неопровержими доказателства, че това е бил именно въздушен удар, както и че това е удар от сирийските ВВС или от руските ВКС, американската или друга западна страна НЕ могат да представят, а и явно нямат намерение да представят, игнорирайки настояванията на Русия да се покажат снарядите, попаднали в автомобилната колона на ООН.

 

Снаряди няма.

Няма и да има.

Ситуация в Сирии. Архивное фото

В резултат на горното «няма и да има» (просто защото снаряди няма) у всеки добросъвестен наблюдател възникват съмнения, дори подозрения, че в плановете на САЩ и техните съюзници съвсем не влиза установяване на истината.

 

 

На 17 септември авиацията на западната коалиция начело със САЩ нанесе удари по позициите на сирийската армия около Дейр ез-Зор. Това наруши постигнатите по-рано споразумения с Русия. И сега най-вероятно се сблъскваме с поредната инсинуация, чиято цел е да се отклони вниманието на световните средства за масова информация към митичния бомбен удар по международния хуманитарен конвой.

 

 

Членовете на «шесторката» се безпокоят от това, че Сирия след инцидента в Дейр ез-Зор публично била отказала да спазва режима на прекратяване на огъня.

 

 

Но сирийската власт не е заявявала нещо подобно. Точно обратното. Независимо от бомбения удар от силите на западната коалиция, който бил извършен «по погрешка», независимо от убийството на 62 военнослужещи и над 100-те ранени, сирийската власт още веднъж потвърди, че не се е отказала от принципа за мирно регулиране на ситуацията в региона под егидата на ООН. И това може да се провери в новинарските агенции по целия свят. Та точно за това говори миналата събота пред Генералната Асамблея на ООН министърът на външните работи на Сирия Валид Муалем.

Сгоревший в результате обстрела грузовик гуманитарного конвоя ООН в городе Урум аль-Кубра недалеко от Алеппо. 20 сентября 2016

Сирийските опозиционни групировки обявиха точно обратната на Муалем позиция — казаха, че се отказват от преговорния процес с властите на Сирия.

 

 

Пълна измислица е твърдението за някакви постъпващи «сведения за използването от режима на Асад на химическо оръжие».

 

 

Всъщност в световните средства за масова информация постъпват сведения за използването на подобен вид оръжие НЕ от сирийската власт, а от нейните противници — бойците от терористичните групировки.

 

 

В петък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че Москва е готова да съдейства в разследването на случаите за употребата на химическо оръжие в Сирия. Но явно западните страни са готови само за обвинения към сирийските власти. Те де факто блокираха разследването на инцидентите, свързани с употребата на химическо оръжие и фосфорни бомби.

 

 

Това горното също може да се провери, а не безумно да се твърди, че написаното е РУСКА ПРОПАГАНДА.

 

 

Върхът на кощунствто и лицемерието е твърдението за «недопустимостта на военната акция на сирийския режим в източно Алепо» и «нападението» (?!?!?!) на режима над града, завзет от терористите.

 

Очевидно, ако Алепо бъде завзет от сирийските власти, във войната може би ще настъпи прелом. Тук точно възниква въпросът: не е ли точно това причината западните политици да изпадат в тотална истерия по този повод. Иска ли коалицията начело със САЩ да ликвидира терористите или ще продължим да гледаме безкраен и откачен световен театър? Театър, театър, ама с цената на стотици хиляди човешки животи…

 

На снимката виждате бойци от сирийската армия на територията на освободения район Рамус в южно Алепо
«Генералният секретар на ООН Пан Кин Мун е потресен от военната ескалация и бомбардировките в сирийското Алепо», — това заявиха миналата събота служители от пресслужбата на ООН.
Явно са прекалили с четенето на новини от западните средства за масова информация за ужасите, в които са потънали жителите на Алепо уж в резултат на ударите на руската и сирийската авиации по жилищни квартали.
Но не сирийските, нито руските военни унищожиха в Алепо ВиК станциите, в резултат на което стотици хиляди жители останаха без вода!
А кой доставя оръжие на завзелите града терористи?
Да не би Башар Асад или Владимир Путин да изпраща непрекъснато оръжия и боеприпаси на джихадистките зверове, м?!
Баба Яга или Мечо Пух?
Или напудрените алчни, лицемерни и коварни западни убийци?

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;