Сенаторът-републиканец Мич Макконъл в USA Today още през 1999 година твърди, че крупните финdнсови дарения развращават.

 

«Как може в САЩ да процъфтява корупцията, ако никой не е корумпиран?» — пита Макконъл.

 

«Излиза, че бандата е корумпирана, а всеки един от бандитите е чист като сълза!», — добавя той.

 

 

Невъзможността да се докаже, че политиците действат в името на собствената си изгода, когато работят в полза на донорите си, отдавна стана основното оръжие за тези, които възразяват срещу реформите за финансирането на предизборната кампания в САЩ.

 

 

Апропо, това горното в пълна степен се отнася и за България.

 

Да видим основният аргумент на привържениците на Хилъри Клинтън.

 

 

По повод Citizens United съдията Джон Пол Стивън изказва следната теза:

 

«Ако искате да защитите получаването на тези милиони долари, постъпили от тираничните режими от Залива във Фонда на Клинтън, като хитри и прагматични манипулации — ок, давайте, продължавайте в същия дух.

 

 

Но спрете да оскърбявате интелекта на гражданите, правейки се, че тези пожертвования са били продиктувани с благи цели.

 

Не смейте да използвате за прикритие ЛГБТ, СПИН и други подобни, за да опорочите мислите на тези, които поставят под съмнение законността при получаването на тези милиони от най-репресивните, животоненавистни, ненавиждащи гейовете режими».

 

 

Goldman Sachs също дарил милиони долари на Фонда Клинтън.

 

А една от целите на Фонда на Клинтън е борбата срещу ….неравенството.

 

 

Мдаа, Goldman Sachs, финансовата империя, черешката на тортата на световната финансова спекулация, въобще, ама въобще НЕ Е против неравенството. Goldman Sachs направо са защитници на равенството. Нещо като скрита лимонка на най-левите от левите.

 

 

На фона на крупните «спестявания» от донори във Фонда на Клитън обвиненията срещу Доналд Тръмп, че той, като всеки нормален бизнесмен, е продал апартамента си в своя Trump Tower, изглеждат като …игра в забавачка.

 

«Доналд Тръмп, според съобщенията, е продал 45-ия етаж от Trump Tower на Кралство Саудитска Арабия за 4.5 милиона долара през юни 2001 година. Апартаментът по-късно станал част от саудитската мисия към ООН».

 

 

Публикацията се появила на цял свят веднага, щом Тръмп припомнил нееднократно, че Хилъри Клинтън е получила милиони долари от Саудитска Арабия чрез Фонда на семейството си. 

 

 

«Но какво ще стане, ако Клинтън стане следващият президент на САЩ? Не е лесно да се каже какво ще е бъдещето на Фонда Клинтън, ако Хилъри стане президент», — пише Бил Клинтън в поста си от 19 септември. «Това ще е безпрецедентна ситуация, защото на този етап няма план в тази сфера».

 

 

Ако Клинтън спечели, фондът заяви, че вече няма да получава чуждестранни пари.

 

Само американски. А как чуждестранните пари могат лесно да станат американски? Това го знаят вече и учениците в 4-ти клас.

 

 

Саксофонистът Бил обяви, че в случай на победа на жена му на изборите, ще приема пари само от граждани на САЩ, легални резиденти в САЩ, които работят в независими фондове.

 

 

А самият Бил ще подаде оставка от поста ръководител на Фонда Клинтън и ще преустанови събирането на средства.

 

Фонд Клинтън е финансиран и от чуждестранни правителства…

 

«Международните програми ще продължат да се провеждат с други приятелски организации и ще продължат работата си», — цитира думите на Бил Клинтън CNN.

 

Да живее демокрацията… във Фонда Клинтън.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ;