Собственикът на украинската телевизия «112.Украина» Андрей Подщипков заяви, че е поискал политическо убежище във Белгия заради «политически натиск «в Украйна.

 

 

 

 

 

112

 

 

 

 

 

 

Малко по-рано телевизия  «112.Украина» заяви за постоянен натиск от страна на властите и политически манипулации около въпроса с продажбата на телевизионния канал. В понеделник украинските медии разпространиха заявлението на депутат от Върховната Рада- Александър Онищенко, който в Украйна се подозира за присвояване на държавно имущество, в което се говори, че президента на страната Петро Порошенко се е опитал да купи чрез него телевизията.

 

 

 

 

Подщипков заяви пред издание «Детектор Медиа«, че е подал искане за предоставяне на политическо убежище още в началото на годината, сега документът е на етап оформяне.

 

 

Бившия креативен продуцент на телевизия » 112.Украина» Виктор Зубрицкий, който се намира в контакт със собственика на медията, заяви, че Подпщипков първоначално е поискал политическо убежище от властите на Австрия.

 

 

 

« По-късно обаче юристите на Подщипков са го убедили да се обърне към Брюксел за получаване на статус бежанец, където се намира и в момента»,- цитират думите на Зубрицки от » Детектор Медиа«.

 

 

 

 

Телевизия «112.Украина»- информационен телевизионен канал, който започва излъчване през ноември 2013 година.  По една от версиите на украинските медии, 100 % от акциите на телевизията принадлежат на собственика и генерален директор Подщипков. Според друга версия, негови са едва 0,01 % от акциите, а останалите принадлежат на съпругата на бизнесмена Зубрицки Олга. Други медии посочват за истински собственик на телевизията бившия вътрешен министър на Украйна Виталий Захарченко.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;