След спирането на работата на палестинската бригада «Ал Кудс» около лагера за бежанци Handarat руската авиация се зае с района.
Интензивността на бойните полети рязко нарасна.
Бандитските групировки на джихадистите, които бяха завзели горната територия, бяха подложени на мощна бомбардировка.
Особено подобаващо си го получиха терористите в квартал  Shuqeif.  Според информация от ПВО на САР, ВКС на Русия и ВВС на Сирия са извършили над 55 въздушни удара, унищожавайки жива сила на метежниците от групировките «Фатх Халаб» в Хадарата, Аl-Layramoun и Dahret ‘Абд Рабо.
На не по-малко мощна бомбардировка бе подложена територията на северен Хомс.

Руската авиация осъществи над 30 нощи полета, поразявайки базите на джихадистите от «Jabhat Фатех Ал-Шам» (Ан-Нусра) и «Harakat Ahrara Al-Sham»в населените места Тел-Биса, Gharnata, Аl-Saan и Аl-Farhaniyah.
Тези селища дълго време са под контрола на джихадистите и според сведения на разузнаването са съсредоточие на метежниците за подготовка за нападения над частите на ВС на САР.

В резулат на своевременните бомбардировки е предотвратено плехвърлянето на формираните бандитски групи за ново настъпление на «Jabhat Фатех Ал-Шам» в южна Хама.
В бойните операции руското командване отново задейства щурмоваците Су-15. През март тази година те бяха изведени от състава на авиогрупата в Хмеймим и прехвърлени  в Русия. Но в наскоро публикувания репортаж от агенция Ruptly  за действията на сирийската армия в Латакия се видяна, че легендарните «Грачи» отново са се появили в Сирия.
Във видеото може да се види бойният учебен самолет Су-25УБ от ВКС на Русия, бойко бажира над правителствените войски в северна Сирия.

Тагове: ; ;