Снайперисти в Алепо проверяват жилищните квартали в района Рамуси, освободен от сирийската армия преди три седмици, отстъпващите терористи оставили множество мини. Както отбелязват специалистите, най-проблемни са самоделните мини.

«Това е самоделна мина, тя ще избухне не само, ако скъсаш връзката, а дори при леко дръпване. Затова ще унищожим мината на място», — разказва военнослужещият от сирийската армия Аднан Казем, показвайки взривното устройство, открито до входа на търговска сграда.

 

Другата самоделка с половин килограм тротил е замаскирана и снабдена с радиоуправляем взривател. Именно такива устройства използват бойците при терористичните атаки. Снайперистите внимателно измъкват заряда и го взривяват в близката пустиня. Те отбелязват, че за годините на войната вече са изучили основните методи на работа на терористите и конструкциите на техните самоделни мини.

 

 

През Рамуси в Алепо минават хуманитарните конвои с храни и лекарства. Сирийската армия се опитва колкото се може по-далеко да отблъсне от района метежниците, за да се постигне пълна безопасност за хуманитарната помощ.

 

 

Тагове: ; ; ; ;