Сирийското разузнаване разполага със запис, на който се чува как американски военни дават заповед на  терористите от ИДИЛ да ударят позициите на сирийската армия.

 

Записът е фиксирал преговорите на американски военни и ИДИЛ преди нанасянето на авиоудара от международната коалиция възглавявана от САЩ при, който загинаха 62 военни от сирийската армия в района на град Дейр- ез Зор , заяви председателят на Народния съвет на Сирийската Арабска Република, Хадия Аббас по време на посещението си в Техеран, съобщи ливанската телевизия» Ал-Маядин».

 

 

 

 

 

 

13

 

 

Хадия Аббас, цитирана от ливанската телевизия » Ал- Маядин «, разказа, че Дамаск разполага с доказателства за преднамереното нанасяне на авиоударите от САЩ по позициите на сирийската армия в Дейр-ез- Зор. Детайлите ще бъдат обнародвани по-късно, добави Аббас.

Рано в понеделник руският външен министър Сергей Лавров изрази мнение, че е възможно военните на САЩ да не слушат американския президент Барак Обама.

 

Напомняме, че на 17 септември ВВС на международната коалиция възглавявана от САЩ, нанесоха 4 авиоудара по позициите на сирийската армия в провинция Дейр-ез-Зор. Веднага след нанасяне на авиоудара започна настъплението на ИДИЛ. Централното командване на военните сили на САЩ в специално заявление призна, че американската коалиция е нанесла ударите, в резултат на които загинаха 62 сирийски военнослужещи, а над 100 получиха тежки ранения.

 

 

 

15

 

 

 

Освен това, САЩ два дни са проработвали целта преди да ударят по сирийските войски. От Кремъл авиоударът на коалицията на САЩ по сирийската армия нарекоха «чудовищен».

 

Русия свика спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН след агресията на САЩ. От Пентагона ударът беше представен като » случайна грешка», а президентът на Сирия Башар Асад заяви, че случайна грешка не може да продължава под формата на обстрели повече от час.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;