Ексклузивен коментар от черногорския активист, ръководител на движение » Отпор на безнадеждието»,  и кандидат за изборите на Демократичен Фронт, Марко Милачич, специално за редакциите на  News Front.

 

 

 

49

 

( Марко Милачич)

 

 

 

 

 

» Само за последните 50 дни на територията на Черна Гора бяха извършени 6 жестоки мафиотски убийства на фона на криминални разборки сред криминалните кръгове. Това е метастаза, която е пряко последствие от дългото управление на един човек, едно семейство, една партия.

 

 

Така че,  16 октомври — това не е просто датата на парламентарните избори, а шанс за нашата самоотбрана.

Ние няма да избираме между политически партии, нашият избор- е срещу мафията, която поглъща държавата ни, и вече отдавна е успяла да обхване ведомствата и законите.

 

 

— Сега опозицията има големи шансове, както никога до сега. Ние можем да пратим Мило Джуканович в политическата история, и даже в затвора. Ако той отново завземе властта с измама, нека има предвид, че ще го чакат такива протести, каквито имаше октомври миналата година. Само, че този път той и неговите съратници ще бягат от нас по улиците.»

 

 

136

 

 

 

 

Кадри на един от многохилядните протести в Черна Гора, които редакциите ни отразяват от самото им започване, и които не стихват повече от година. В страната цари пълно недоверие към управляващата власт в лицето на партията на Мило Джуканович, която предава интересите на народа си, изпълнявайки указанията на САЩ, и дори опитвайки да въвлече страната си във военния алианс НАТО, въпреки волята на народа.

Въпреки опитите да се замълчат и подминат народните вълнения, черногорци са готови да се борят до край- протестите успяха да обединят  опозиционните лидери и движения в обща кауза- да се преборят с корумпираното управление на Мило Джуканович и да предпазят страната си от опита да бъде използвана в интересите на САЩ и НАТО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отговаряйки на въпроса, защо движението » Отпор на безнадеждието», е решило да се присъедини към Демократичен Фронт, Милачич каза, че в такава политическа ситуация не трябва да се допуска разделение на опозиционните гласове, иначе в противен случай ще попаднат в ръцете на управляващата партия на Мило Джуканович.

 

Припомняме, че в балканската страна на 16 октомври ще се провеждат парламентарни избори, очаквайте подробности по темата в развитие.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;