Ситуацията в сирийския град Алепо е неприемлива. Вашингтон счита, че Русия трябва да даде пример на целия свят, за да поправи положението към по-добро. Това изявление направи държавният секретар на САЩ Джон Кери в град Медфорд преди срещата с върховния представител на ЕС по международните въпроси и политиката на сигурност Федерика Могерини, външните министри на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, Великобритания Борис Джонсън, Франция Жан-Мрак Ейро и Италия Паоло Джентилони

«Случващото се в Алепо е неприемливо. Това просто е пределът. Ако хората наистина искат мирен изход от тази война, то те следва да прекратят бомбардировките над невинни жени и деца, да прекратят да спират подаването на вода и да спрат да правят обсада със средновековни методи», — отбеляза Кери.

 

Той призова «да се подобри работата с международната общност, за да настане мир за хората, които буквално гладуват и жадуват да получат шанс да живеят така, че да не хвърлят от небето върху им снаряди с химически вещества, бомби, да не бомбардират безразборно».

 

«Русия трябва да даде пример, а не да създава неприемлив прецедент за целия свят», — добави Кери.

 

Руските ВКС и ВВС на Сирия не са нанасяли удари по опозиционните военизирани групи, които са се присъединили към прекратяването на бойните действия и са съобщили това на руския или американския центрове за примирие.

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;