Из серията «Без разсъдък / Independent: Великобритания обвини Русия във военни престъпления

Дата на публикуване: 25 09 2016, 16:18


Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън осъди действията на Русия в Сирия. Както съобщава Independent, той е заявил, че подкрепяйки режима на Башар Асад, Русия извършва военни престъпления.

Independent: Британский МИД обвинил Россию в военных преступлениях

«Путинският режим не само подава пистолет на Асад, но той и стреля с него», — заявил Джонсън в шоуто на Андрю Мара по ВВС. 

 

 

Правителствата на Русия и Сирия отричат, че са нанасяли удар по конвоя близо до Алепо, в резултат на който загинаха 20 човека.

 

По-рано Джонсън заяви, че, според него, ударът е бил нанесен от руските самолети.

 

 

Борис Джонсън разкритикува «беззъбата» реакцията на Запада по намесата на Русия в сирийската война, добавяйки, че западните политици не са заинтересовани да противопоставят на ужасната хуманитарна ситуация в Сирия «жизнеспособен» отговор.

 

 

Джонсън нарече «варварска» атаката на правителството на Асад по обградените от терористите райони на Алепо.

 

 

В речта си на 23 септември от трибуната на ООН лидерът на британската външна политика подчерта, че новите атаки доказват, че Асад като президент се е лишил от своята «легитимност».

 

 

«Погледнете какво направи той със своя народ, със своята държава…Той носи пълната отговорност за гибелта на стотици хиляди хора в този ужасен конфликт», — цитира британското издание думите на политика.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ;

Добавить комментарий