Френският среден и малък бизнес се стреми да работи с Русия, независимо, че това изисква определени усилия, пише вестник La Tribune.

Московский Кремль. Архивное фото

В края на септември в Москва се открива първият руско-френски бизнес-форум, на който ще пристигнат френски бизнесмени, опитващи се да убедят руснаците в качествата на своята продукция. Само от региона Оверн-Рона-Алпите Русия ще бъде посетена от 30 предприятия.

 

 

«Трябва да си настойчив. Трябва да ги убедиш в качествата на своята продукция. Трябва да разбираш, че работата с Русия изисква голяма загуба на време, пътувания, сертификати. Руснаците все повече гледат в Китай, но предпочитат европейците», — цитира изданието президента на лионската компания Tecofi, произвеждаща промишлени кранове, Даниел Стразери.

Рублевая монета на фоне Московского Кремля. Архивное фото

Стразери работи с Русия вече 20 години. Независимо от неотдавнашните икономически трудности и санкции, в момента неговата компания реализира в Русия една четвърт от своя оборот. Фирмата има филиал в Москва със складови помещения.

 

 

Много представители на малкия и средния френски бизнес считат Русия за един от приоритетните региони за развитие. Задачата на европейските промишленици е да укрепят връзките с руския пазар, «без да чакат свалянето на западното ембарго във връзка с войната в Украйна, пише  La Tribune, позовавайки се на лидера на местното представителство на «Републиканците» Лоран Вокие.

Производство зерноуборочных комбайнов на заводе CLAAS в Краснодаре. Архивное фото

 

Връзките на френския бизнес с Русия съдейства за позицията на политиците — през юни Сенатът подкрепи решението от април на Националното събрание за сваляне санкциите срещу Русия, припомня изданието.

 

 

Френските предприемачи обнадеждават. Руските им партньори се интересуват в много направления от бизнеса с тях — започвайки от проекти в сферата на здравеопазването и завършвайки с производството и продажбата на басейни и оборудване за агропромишлени комплекси.

 

Тагове: ; ; ;