Руско-украинската граница на участъка между Крим и Херсонска област, се оказа блокирана от страната на Украйна, заради марша с участието на лидерите от

» Меджлис на кримско-татарския народ», сред тях и лица срещу, които в Русия са заведени съдебни дела.

 

 

26

 

 

 

 

В акцията са участвали около 150 души, в това число представители на така наречените доброволчески батальони предаде кореспондент на РИА Новости от мястото на събитието.

 

В 13:30 московско време границата се оказа затворена: участниците в марша буквално блокираха влизането от  страната на украинския пограничен пост. Представителите на доброволческите батальони скандираха националистични лозунги.

 

 В късния следобяд участниците в митинга започнаха да се разотиват, но границата от украинска страна остана блокирана.
В края на април, Върховният съд в Крим призна общественото обединение » Меджелис на кримско-татарския народ» за екстремистка организация и забрани дейността й в Русия.
Искът за забраната инициира красивата Наталия Поклонская-прокурор на Крим, която обвини лидерите на меджлиса Рефат Чубаров и Мустафа Джемилев, в организирането на енергоблокадата на Крим. Заради екстремистките заявления, разпалващи национални конфликти, през 2014 година им беше наложена забрана за влизане на територията на Русия за 5 години. Срещу Мустафа Джемилев в Русия е заведено наказателно дело.
27

 

 

 

 

Руското външно министерство по-рано отбеляза, че » Меджлис на кримско-татарския народ» не представлява кримските татари, а обединението се  е дискредитирало с подривна и екстремистка активност.

 

 

 

 

Красивия полуостров Крим се завърна «вкъщи» и отново стана руски, след провеждането на демократичен референдум след извършването на държавния преврат в Украйна, след който президентския пост зае Петро Порошенко.

Рекордните 95% от жителите на полуострова гласуваха за възсъединяването на Крим с Русия и искрена радост празнуваха завръщането на полуострова в състава на Руската Федерация.

 

 

 

 

 

2391924 07.03.2014 Участники митинга - концерта "Мы вместе!" в поддержку жителей Крыма на Васильевском спуске Москвы. Максим Блинов/РИА Новости

 

 снимка :Максим Блинов/РИА Новости

 

 

 

САЩ и Запада с всички сили опитаха да омаловажат волята на кримчани въвеждайки санкции, и внедрявайки термина » анексия», заставяйки страните от ЕС да не признават руския статус на Крим, заплашвайки Русия с политическа изолация.

По инициатива на Канада, Коста Рика, Германия, Литва, Полша и Украйна, беше внесена резолюция против «анексирането» на Крим на Общото събрание на Организацията на Обединените нации, която подкрепиха общо 100 държави.

Въпреки западния натиск, все пак 11 държави се осмелиха да не подкрепят резолюцията:

Армения, Беларус,Боливия,Куба,Северна Корея,Никарагуа,Русия,Судан,Сирия,Венецуела,Зимбабве,

а след въведените санкции срещу Русия, от които повече загуби понесе ЕС, голяма част от европейските страни започнаха да настояват за отмяната им, тъй като изкуственото поддържане на санкциите вкара икономиките на страните в капан ( което отново се оказа изгодно за САЩ), в много страни се провеждаха нееднократно протести с настояване за отмяна на санкциите, включително и у нас, което доказа на практика, че санкциите са в интересите единствено на САЩ.

 

 

В Италия няколко области внесоха резолюция с искане за отмяна на санкциите, премиерът на Словакия също призова за отмяната им, обявявайки ги за вредни за ЕС, Франция изрази същото мнение, и все повече страни в Европа заговориха за това, което разбира се, не се хареса на САЩ. По различни начини и под различни форми, Крим беше подлаган на провокации, което пък още повече сплоти народа, и всяко предизвикателство се преодоляваше с достойнство. Руският президент Владимир Путин показа на целия свят, че ще защитава интересите на народа си, а народът почувства това и му благодари с искрената си подкрепа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;