Документален филм на Оксана Сазонова от News Front и нейната сръбска група за православните храмове, които се намират на територията на Косово, а също за това, че православните свещеници там са подложени на гонения, а църквите периодично се палят и унищожават.

 

 

«Международната общност присъства тук, осъществявайки интересите на САЩ. А Косово е Сърбия. Дадоха сръбската земя на албанците, които са готови не само да сътрудничат, но са послушни и безропотни пред американците, като роби», — разказва жител на Сърбия.

 

 

Журналистите от News Front по време на снимките бяха задържани от албанците в Косово.

 

 

Косово е територия, която трябва да се види, не е достатъчно да се чете или слуша за него…Косовска Митровица е разделена само чрез един мост — той разделя тази земя на два «свята» — северен сръбски и южен албански.

 

 

Косово Поле е едно от най-забележителни места в сръбската история, в момента «се охранява» от косовската полиция и международните сили.

 

 

Православните църкви в Метохия (в превод означава «манастирска земя») са изоставени от сърбите — православните вярващи по обясними причини. Само свещеникът, който живее там доказва кой в миналото е обитавал тази земя.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;