Повече от половината французи ( 57 %) са против това, Франция да приема своята порция прииждащи в Европа бежанци, показаха данните на проведеното социологическо проучване от компания  Elabe по поръчка на телевизия BFM TV.

 

 

 

 

 

3_france

 

 

 

 

Резултатите са на практика непроменени с аналогично проучване направено в началото на септември 2015, когато съвпадна и емоционалната кампания в световните медии около сирийското момченце, чието тяло беше намерено на плаж в Турция, отбелязва агенция Франс Пресс.

 

 

 

Освен това, всеки 8 от 10 французи или 76 % одобряват ликвидацията на стихийния лагер за мигранти в град Кале.

 

 

 

 

Европа изживява най-сериозната миграционна криза от времената на Втората световна война насам, предизвикан на първо място от редица въоръжени конфликти и икономически проблеми в страните от Близкия Изток и Северна Африка. По официални данни на агенция ЕС Frontex, за 2015 година в Евросъюза са влязли 1,8 милиона мигранти. По неофициални цифрата ще е далеч по-шокираща.

 

 

 

Все повече страните членове на ЕС се чувстват застрашени и не могат да се справят със ситуацията с прииждащите бежанци. Масови праотести сред населението на различн държави продължават, а Европа не е готова да води не само единна, но и никаква адекватна политика за овладяване на кризата.

 

 

 

 

 

У нас, протестите срещу изграждането на бежански центрове също са популярна тема, тъй като страната ни се намира в непосредствена близост до Турция, която се опитва да диктува положението в Европа. А тъй като целият ЕС няма единна политика по мигрантския въпрос, все повече страни членки се грижат за сигурността и границите си- кой както може, а протестите са барометърът на общественото мнение, който показва, че безпокойство наистина има.

 

 

 

 

merkelmigrants

 

 

 

 

migrants

 

 

У нас поредният протест се очаква да протече в няколко града едновременно- София, Бургас, на 07 октомври, очаквайте подробности по темата.

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;