Американският актьор Никълъс Кейдж за първи път пристига в Русия, за да презентира филма на Марио Ван Пийбълс «Крайцер», в който той играе главната роля на капитан Макуей. Сюжетът на филма се позовава на реални събития от 1945 г., когато екипажът на потъналия крайцер на ВМС на САЩ «Индианаполис» в продължение на няколко дена се мята в откритите води на океана без надежда за помощ. Никълъс Кейдж разказа за снимките на филма, сподели плановете си за бъдещето и призна, че би искал да снима филм в Русия.

 

Ето какво сподели за РИА Новости американският актьор:

 

— Много ми провървя да работя с огромен брой хора, на които се възхищавам. Изиграл съм най-различни роли. Интересно ми е да се снимам с кино по целя свят и да си сътруднича с най-добрите режисьори от различни страни, например от Русия или Япония. 

 

 

До момента не съм изиграл ролята на мечтите си.

 

 

Не считам, че успях напълно да почувствам целия драматизъм на съдбата на капитана на крайцера. Защото аз съм актьор, мога само да си представя, че съм капитан. Не ми е дадено да почувствам цялата дълбочина на тази трагедия и болка, която са преживели моряците от кораба и неговия капитан, защото не съм участвал в реалните събития.

 

 

Как ми се отрази ролята? Стараех се да обмисля всичко, което знаех за събитията. Обичах екипажа така, все едно всеки от него е бил син на капитана. Беше ми лесно да премина в това състояние, просто си представях, че говоря със синовете си. Тази емоционална връзка я пренесох и върху героите във филма.

 

 

Запознат съм с творчеството на Андрей Кончаловски. Гледал към десетки пъти филма му «Влакът-беглец».

 

 

Надявам се, че ще победи на Оскарите, новият му филм «Рай» е номиниран. Той е отличен режисьор.

 

 

Какво ще посъветвам зрителите, които ще гледат филма «Крайцер»? Не искам да давам наставления на зрителите, още повече на зрителите на вашата прекрасна страна. Но искам да кажа, че актьорите направиха всичко, което успяха, за да предадат преживяванията на екипажа. Надявам се зрителите да харесат филма.

 

 

Бих искал да работя с най-добрите режисьори на Русия».

 

 

 

 

 

 

 

Тагове: