Хуманитарният конвой на ООН, който беше подложен на обстрели в Алепо, е бил съпровождан от пикап на терористи с миномет.
Това заяви официалният представител на Министерството на Отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков. Военното ведомство разпространи също така, съответния видеозапис, направен от безпилотниците.
 
 
16
Генерал-майор Игор Конашенков
 Видеозаписът с придвижването на хуманитарния конвой направен от безпилотниците

 

 

 

» Анализът на видеозаписите направени от безпилотниците показват движението на хуманитарния конвой по подконтролната на терористите територия на провинция Алепо, и позволи да бъдат открити нови детайли. На видеото добре се вижда, как заедно с автоколоната терористите следват конвоя с пикап с прицеп, на който се вижда миномет с голям калибър»- заяви генерал-майор Конашенков.

 

 

По-рано руското външно министрество заяви, че Русия не е причастна към авиоударите нанесени по хуманитарния конвой на ООН в Алепо.

 

 

След нападенирето на хуманитарният конвой ООН преустанови изпращането на помощ за Сирия. Припомняме, също така, че договореното примирие от Русия и САЩ, беше провалено, а 62 военнослужещи от сирийската армия бяха убити след като възглавяваната от САЩ коалиция нанесе 4 авиоудара по позициите на сирийската армия ( вместо да с бори с терористите, както беше договорено.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;