ЕС не признава избраните от Крим депутати в Държавната дума на Русия, защото счита изборите на полуострова за нелегитимни, това заяви за РИА Новости представител на ЕС.

 

 

Голосование на избирательном участке в Симферополе

По-рано официалният представител на европейската дипломация Федерика Могерини заяви, че ЕС не признава проведените избори на полуострова, защото не признава влизането на Крим и Севастопол в състава на Русия.

 

 

Представител на ЕС уточни, че «всички членове на Държавната дума, претендиращи, че представляват интересите на Крим или Севастопол, няма да бъдат признати като представители на тези територии, които са украински».

 

 

«Към тях ще се отнасят в съответствие с политиката на непризнаване от страна на ЕС на влизането на Крим и Севастопол в състава на Русия», — заяви анонимният събеседник на РИА Новости.

 

 

Според председателят на Комисията на Обществената палата на Русия за развитието на обществената дипломация и подкрепа на съотечествениците зад граница Елена Сутормина , позицията на ЕС за непризнаване на изборите в Крим е политическа провокация, която е необходима, за «да се държи определена дистанция в отношенията между Русия и Украйна».

 

 

Тагове: ; ;