Великобритания потвърди участието си в съботния удар по правителствените сили в Сирия

Великобритания потвърди участието си в съботния удар по правителствените сили в СирияМинистерството на отбраната на Великобритания потвърди участието си във въздушния удар, нанесен в събота по позициите на правителствените сили в Сирия.

Бойцы сирийской армии на территории освобожденного района Рамусе на юге Алеппо. Архивное фото

В изявлението на военното министерство, което цитира агенция Асошиейтед Прес, се казва, че Великобритания «сътрудничи в пълен обем в разследването на коалицията», започнало във връзка с инцидента.

 

Министерството на отбраната на Русия по-рано съобщи, че самолетите на международната «антиидиловска коалиция» начело със САЩ нанесоха в събота четири удара по сирийската войска, намираща се обкръжение на бойците от групировката Ислямска държава близо до Дейр ез-Зор, загинаха 62 военнослужещи, около 100 човека са ранени.

 

Территория военных училищ в Алеппо, которая была освобождена сирийской армией от боевиков. Архивное фото

САЩ по-рано потвърдиха факта на въздушните удари и изразиха «съжаление» във връзка с гибелна на сирийските военни. Пентагонът отбеляза, че ударите са попаднали по позициите на армията по погрешка, а целта е трябвало да бъдат терористите.

 

 

МВнР на Русия отбеляза, че подобни «грешки» от страна на коалицията повече напомнят сътрудничество и подкрепа за терористите от ИД.