Русия заяви за безсмислеността на режима на прекратяване на огъня в Сирия, защото той се спазва само от правителствените войски в Сирия.

Стратегический бомбардировщик B-1B. Архивное фото

Изявлението бе направено от началника на Главното оперативно управление на Генералния щаб на ВС на Русия генерал-лейтенант Сергей Рудской след като в събота силите на оглавяваната от САЩ международна коалиция внезапно нанесоха въздушни удари по позициите на сирийската армия в района на Дейр ез-Зор, в резултат на които загинаха 62 военнослужещи, около 100 са ранените.

 

 

САЩ по-рано потвърдиха въздушните удари и изразиха «съжаление» за гибелта на сирийските военни- Пентагонът отбеляза, че ударите по позициите на сирийската армия са били нанесени по погрешка, тяхната цел са били терористите.

 

 

Рудской отбеляза, че Москва и Дамаск са изпълнявали поетите ангажименти от женевските преговори. Според данните на руските военни, сирийската опозиция има намерение да се възползва от спазването на примирието от страна на правителствените сили, за да завземе нови територии.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;