Защо САЩ свалиха в Украйна проамериканския режим на Янукович?

 

 

Ръководителят на Партията на регионите съвсем на хитрува, когато твърди, че при Янукович Украйна е провеждала по-ефективна антируска политика, при това вътрешно е била по-стабилна, цялостна, не е била разбита от гражданска война.

 

 

Нима САЩ не разбраха това, нима не им прищрака до какво ще доведе спонсорираният от тях държавен преврат?

 

 

Да не би към Янукович, а преди това и към Кучма, САЩ да са изпитвали някакви лична неприязън?

 

 

Вице-президент США Джозеф Байден и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время встречи в Анкаре. 24 августа 2016 года

А Башар Асад — президентът, който провеждаше в Сирия прозападни реформи, който прибра войската си от Ливан, който занижи ескалацията на конфронтацията с Израел, който за всичко слушаше САЩ…В какво не им угоди?

 

 

А Ердоган — най-важният съюзник в Близкия Изток? Турция е над половин век в НАТО (присъединява се през 1952 година), тя предостави базите си не само за самолетите на САЩ, които подкрепяха антиправителствените бойци в Сирия, но ги даде и за складиране на атомни бомби, които могат да се използват само срещу Русия, защото с другите страни в региона Америка може да се справи и без никакви бомби, както сами разбираме — защо САЩ поискаха да свалят и Ердоган?

 

 

Не знаете?
Не виждате нищо общо при всички тях?

 

 

Всички изброени лидери бяха готови да се съобразяват с интересите на САЩ, бяха готови да следват външната политика на САЩ…

 

 

Но не бяха готови да жертват за горното националните интереси на държавите си.

 

 

А що за стока за тези прословути национални интереси?

 

 

Много просто — това са търговско-икономическите интереси.

 

 

Както казва дядо Маркс:

 

Икономическата база е сложно обществено явление. В знаменития си предговор на “Към критика на политическата икономия” Маркс пише:

 

 

“В общественото производство на своя живот хората влизат в определени, необходими, независими от тяхната воля отношения – производствени отношения, които отговарят на определено стъпало от развитието на техните производителни сили. Съвкупността от тези производствени отношения образува икономическата структура на обществото, реалната база, върху която се издига една правна и политическа надстройка и на която отговорят определени форми на общественото съзнание”.

 

 

Промени ли се базата, променя се и надстройката.

 

 

Надстройката включва в себе си обществените възгледи и идеи, породени от икономическата база, обществените организации и учреждения, както и идеологическите обществени отношения.

 

 

Т.е. превърнеш ли държавата си в икономически колониален придатък на САЩ, без всякакво съмнение ще постигнеш следното в обществото след определено време: следващото поколение със сигурност ще счита колониалната си зависимост (с всички разностранни негативи във всички сфери, произтичащи от този вид фактически колониализъм) за ценност, а не за робство…, казано с две думи.

 

 

Тук е ключът към бараката — завладееш ли икономиката, природните богатства и прочие стратегически ресурси на една държава, със сигурност ще завладееш и умовете на хората в нея.

 

,,БЕДНИ, БЕДНИ МАКЕДОНСКИ! ЗАЩО НЕ УМРЯ ПРИ ГРЕДЕТИН?!…”

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;