J`accuse, аз обвинявам хората от Запада в липса на страст. Че живеят безстрастно, не се сражават, не се защитават и стават колаборационисти заради липсата на страст. О, аз съм страстна: сами виждате. Изпълват ме разрушителни страсти.

 

 

Но както в Европа, така и в Америка все се сблъсквам с безстрастни хора.  Даже на суетните щурчета, които искат да ме качат на кладата, им липсва страст. Студенокръвни риби, ларви, задвижвани единствено от омразата и завистта, или от сметката и ползата: никога от страстта. Голяма част от вината е ваша. Защото вие въведохте тази мода.

 

 

Модата на здравия разум, доведен до краен предел,  на контрола, на безразличието. „Calm downq be quietq be cool“. Вие, които сте родени от страстта, вие, които сте се превърнали в народ благодарение на вашата страстна революция. Затова не разбирате движещата сила на вашите врагове, на нашите врагове. Не разбирате кое е онова, което им позволява да воюват по толкова всестранен и безмилостен начин във войната срещу Запада.

 

 

Това е страстта. Силата на страстта, драги мои! Аллах Акбар!Аллах Акбар! Джихад! Джихад! За да ни убият, те са готови да умрат, да хвръкнат във въздуха. За да ни изпепелят. И техните лидери (истинските лидери) също. Аз познавах Хомейни. Говорих с него повече от шест часа в два различни дни, карахме се. И ще ви кажа, че това беше човек  на страстта. Движещата му сила беше вярата, страстта. Не можах да се запозная с Бин Ладен. Жалко… Затова пък го наблюдавах добре, когато се появяваше по телевизията. Гледах в очите му, слушах гласа му и ще ви кажа, че това е човек на страстта. Движещата му сила е вярата, омразата, породена от страстта.

 

 

За да се сражаваме срещу тяхната страст,  за да защитим нашата култура, тоест нашата идентичност и цивилизация, не стигат армиите. Излишни са танковете, атомните бомби, бомбардировачите. Нужна е страст. Силата на страстта. И ако не я извадите като оръжие, ако не я извадим, аз ви заявявам, че ще бъдете разгромени. Че ще претърпим поражение.

 

 

Казвам ви, че ще се върнем в шатрите в пустинята, ще свършим като безводни кладенци.Wake up, then! Събудете се, wake up!

(Откъс от книгата на Ориана Фалачи „Корените на омразата.Моята истина за исляма“

Тагове: ; ; ;