Винаги, когато президентът на САЩ Барак Обама се сблъсква със злото, той се предава веднага и размахва бялото знаме. Затова Владимир Путин и Си Цзинпин го смятат за парцал, по който спокойно могат да минат, до края на президентския мандат на Обама това едва ли ще се промени, считат анализаторите на Fox News.

 

 

Ръстът на военната операция на Русия в Близкия Изток хвърля нови призиви към президента Обама, който планира унищожаването на Ислямска държава. Целите на руските авиоудари все по-често са подкрепяните от САЩ въстаници. Болшинството американци, 61 % считат, че залог в Сирия са американските национални интереси. Такива са резултатите от последното допитване на Fox News.

 

 

  • С нас отново са политическите експерти Пат Кадел, Дъг Шоен и Джон Лебутиле. Дъг, какво трябва да направим сега в Сирия?

 

 

Russian President Vladimir Putin (C) looks back at U.S. President Barack Obama (L) as they arrive with Chinese President Xi Jinping (R) at an Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Summit plenary session at the International Convention Center at Yanqi Lake, in Beijing, November 11, 2014. REUTERS/Pablo Martinez Monsivais/Pool (CHINA - Tags: POLITICS BUSINESS TPX IMAGES OF THE DAY) - RTR4DNDH

Дъг Шоен, бивш анализатор на общественото мнение при президента Бил Клинтън: Трябва по-ефективно да подкрепяме въстаниците, борещи се срещу Асад. Длъжни сме да заявим на руснаците:

 

 

“Вие не можете безнаказано да действате в Сирия и в Близкия Изток”.

 

 

Работата е в това, че ние, откровено казано, губим.

 

 

 

На корицата на The Economist тази седмица са изобразени лидерите Си, Путин и Обама. Те играят на покер и всички козове са в ръцете на Си и Путин, а Обама няма нито един. Илюстрацията много точно оценява случващото се. Иранците изпробваха ракета с далечен обсег на действие. Честно казано, ние сме в много лоша форма на световно ниво, с времето състоянието ни само се влошава.

 

 

Джон Лебутиле, бивш конгресмен в САЩ: Тези хора, които Вие споменахте – Путин и Си, те са проучили Обама и виждат в него само един парцал за под в овалния кабинет, по който парцал те могат просто да стъпят и да минат нататък. Да се счита, че в следващите 16 месеца ще се случат каквито и да било промени в политиката на овалния кабинет по отношение на Сирия….Какво може да се направи, за да бъде спрян Путин, когато там вече има бомбардировки, използват се безпилотни самолети? Има и 1000 ирански войници. Непоносимо ми е да призная, но вече е твърде късно.

 

 

Путин Си Обама dd1Дъг Шоен: Единственото, което направи Обама, е молбата му:

 

 

“Моля, много ви моля, отстъпете”. Но това не сработи.

 

 

  • Допитването на Fox News показа, че само 19 % от американците са съгласни с президента Обама, че Русия е слаба и отчаяна. Но 52 % от американците считат, че самият Обама е слаб и нерешителен. Какво мислите за това?

 

 

Пат Кадел, бивш анализатор на общественото мнение при президента Джими Картър: Това показва, че фантазиите на Белия дом и болшинството от водещите медии не могат да излъжат американския народ.

 

 

Позволете ми да кажа нещо за нашия президент. Всеки път, когато той се сблъсква със злото, той вдига бялото знаме. И всеки път, когато попада в ситуация, в която залог са интересите на САЩ, той започва да се страхува. Това е катастрофа. Това отдавна се превърна в сериозен проблем, каквото и да мислят демократите и водещите медии.

China's President Xi Jinping (front), Russia's President Vladimir Putin (2nd row), and U.S. President Barack Obama (3rd row) walk as they take part in an Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) family photo inside the International Convention Center at Yanqi Lake in Beijing, November 11, 2014. REUTERS/Kim Kyung-Hoon (CHINA - Tags: POLITICS BUSINESS) - RTR4DNOY

 

 

Джон Лебутиле: Позволете ми да отбележа, че колкото се усложнява ситуацията, толкова повече тя помага на кандидати от рода на Тръмп. Колкото по-голямо е объркването, толкова по-често народът ще казва:

 

 

“Не мога да понеса това, трябва ми някой, който ще дойде и ще се справи“.

 

 

 

А Тръмп е мистър “Аз ще се справя с това”, защото той е мистър Независим, мистър “Ще реша всеки проблем”, мистър “Казвам ви самата истина”. Настоящата ситуация ще му помогне в политически план.

 

 

Пат Кадел: Той е още и мистър “Ще смачкам”, а и мистър “Жесток съм”.

 

 

Дъг Шоен: Хилъри се нуждае от собствена политика в отбраната, която да я различи от Обама. И тя вече започна да я създава.

 

 

Джон Лебутиле: Няма да има такава.

 

 

Дъг Шоен: Но тя трябва да я направи. Джон, обещавам Ви, тя ще има такава политика и много агресивно ще я лансира.

U.S. President Barack Obama (2nd R) talks to his Russian counterpart Vladimir Putin (L, front) during the Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) Summit in Beijing, November 11, 2014. REUTERS/Press service of the president of the Russian Federation/RIA Novosti (CHINA - Tags: POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY) ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

 

 

Джон Лебутиле: Мога да споря по този въпрос. Всеки нормален демократ ще признае, че тя има голям принос за това объркване.

 

 

Дъг Шоен: Без съмнение, тук сте прав.

 

 

Пат Кадел: Тя вече провали всичко.

 

Петя Паликрушева

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;