Президентът на Сирия Башар Асад нарече ударите на възглавяваната от САЩ коалиция по позициите на сирийската армия агресия, служеща в интересите на » Ислямска държава». Както съобщава РИА Новости, такова заявление сирийският президент е направил по време на срещата със заместник външния министър на Иран Хюсейн Джабер Ансари в Дамаск.
14
С цел да помогнат на своите съюзници от „Ислямска държава”, американските изтребители атакуваха една от позициите на Сирийската Арабска Армия в планината Сарда около град Дейр ез-Зор. Повече от година терористите от ИДИЛ правят неуспешни опити за превземане на града. Авиоударите именно в този град, нанесени от американски изтребители, забележете, не по терористи, както би следвало, а по позициите на сирийската армия, съвсем не са случайност или грешка, а целенасочен ход, който да помогне именно на терористите, от една страна, както и да застраши постигането и изпълнението на примирие.
 
Русия, от своя страна призова за спешно заседание на ООН за обсъждане на американската агресия към Дейр ез-Зор и атаката по позициите на сирийската армия, в резултат на която загинаха 62 сирийски военнослужещи, а над 100 получиха тежки ранения.
15
«Засилването на подкрепата към враждебните на Сирия държави на терористите неотдавна се прояви във формата на неприкрита американска агресия срещу една от позициите на сирийската армия в Дейр- ез -Зор в полза на интересите на ДАЕШ»- коментира сирийският държавен глава.
 

По негови думи, колкото повече успехи постига сирийската армия в освобождаването на територии окупирани от терористите, толкова повече се увеличава подкрепата към тероризма, от страна на » враждебни към Сириия страни» не искащи постигането на мир в Сирия.

 

 

» Антисирийските сили използват всяка възможност, за да продължава войната в Сирия»- каза още Башар Асад.

 

Също така, по-рано стана известно, че Великобритания, е заявила своето участие в удара по позициите на сирийската армия.

 

 

 

Фактите сами по себе си говорят, а изводите кой иска мир и кой пали война всеки може да направи.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;