Официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова «покани» постоянния представител на САЩ към ООН Саманта Пауър в Сирия, за да види на живо хората в условията на война, а и да разбере значението на думата «срам».

 
1По-рано Пауър каза, че на представителите на МВнР на Русия «трябва да ги е срам», поради изявленията си, че САЩ защитават бойците от радикалната групировка ИД.

 

 

«Уважаема Саманта Пауър, за да разберте значението на думата «срам», Ви съветвам да отидете в Сирия и да поговорите с хората там. Не с неруснаците (бойците от «Джебхат ан-Нусра», бел.ред.), не с умерената опозиция за доставката на хуманитарна помощ, за която така се безпокои Вашингтон. Не с живеещите на запад борци за светлото бъдеще на тази страна. А с хората, които живеят там, независимо от това, че вече почти шест години над страната им се извършва кървав експеримент с активното участие на Вашингтон», — написа Захарова в профила си във Фейсбук.

 

 

Захарова добави, че самата тя общува със сирийци постоянно: и с представители на опозицията от сирийските градове, и деца-сираци, които пристигат в Русия на почивка и рехабилитация, и с журналисти. Захарова обеща, че ще поеме всички разходи по пътуването на американката.

 

 

«Съгласете се. И не се страхувайте. Никой няма да Ви докосне. Стига Вашите отново «по погрешка» да не направят нещо подобно. Ще има после какво да си спомняте. А и ще разберете какво е това «срам», — заяви Захарова.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;