САЩ целенасочено нанесоха удари по правителствените войски в Сирия, тяхната цел е да свалят Башар Асад, да поставят опозицията на власт и да решат икономическите си интереси в региона, заяви за РИА Новости първият заместник председател на комитета на Съвета на Федерациите Франц Клинцевич.

 

Самолетите на международната коалиция начело със САЩ нанесоха четири удара по позициите на сирийската армия около сирийска град Дейр-ез-Зор в едноименната провинция. Ударът бе нанесен в събота и доведе до смъртта на сирийска военни, а също помогна за придвижването на терористичната групировка Ислямска държава.

 

 

«САЩ целенасочено и планирано нанесоха въздушни удари по правителствените войски в Сирия. Всяка въздушна операция се координира с командирите от земята, тук те са се възползвали от данни на разузнаването, които са им били предоставени от тяхната разведка, внедрена в ИДИЛ», — отбеляза Клинцевич.

 

 

«Те имат една задача — да свалят от поста Башар Асад, за да може на власт да дойде опозицията, така САЩ да си решат икономическите интереси», — подчерта руският сенатор.

 

 

Според него, това е проява на двойни, тройни стандарти, които демонстрират американците.

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;