Въздушните удари на САЩ по сирийската войска свали маската от американските «гълъби на мира» и показа, че те всъщност нямат намерение да се борят с международния тероризъм, счита първият заместник председател на комитета на Държавна дума на Русия Андрей Красов.

 

 

По-рано представителят на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че самолетите на международната «антиидиловска коалиция» са нанесли в събота четири удара по сирийската войска, намираща се в обкръжение от ИД в района на Дейр-ез-Зор, загинала са 62 военнослужещи, около 100 човека са ранени. Конашенков отбеляза също, че веднага след удара ИД е тръгнала  в настъпление.

 

 

«Действията на САЩ скъсаха маската на Америка, с тези т.нар. «гълъби на мира», те най-накрая показаха, че американците нямат намерение да се борят с международния тероризъм. Настоящият удар по въоръжените сили на Сирия, които реално се борят с терористите, още веднъж доказва на чия страна са американците», — заяви Красов за РИА Новости.

 

 

«Това не е просто възмутително, целият свят трябва да осъди действията на САЩ. Говорим за терористична заплаха за целия свят, ние активно се борим срещу терористите, а САЩ се борят с тези, които се опитват да спрат тероризма», — добави парламентаристът.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;