Директорът на Международния институт за най-нови държави Алексей Мартинов заяви, че «зад бомбардировката на САЩ в Сирия стои прословутата «партия на войната», който действа активно в Америка».

 

 

«Здравият смисъл, който възтържествува в отношенията между Москва и Вашингтон, явно не устройва тази «партия на войната».

 

 

Именно затова всички усилия са хвърлени, за да се ликвидира руско-американският диалог на висше ниво», — аргументира гледната си точка Мартинов.

 

 

Според него, ситуацията напълно се вписва в контекста на предизборната кампания, която се вихри в САЩ, но това «поставя света на ръба на третата световна война».

 

 

Събитията в Сирия променят своя вектор и преминават в зоната на сериозната турбулентност.

 

 

 

Такова мнение изказа ръководителят на Фонда за конструктивна политика Абдул Нагиев.

 

 

«Отказът на САЩ да разкрият споразумението за Сирия с Русия вече показва, че всички договорености носят временен характер и са само от тактическо естество. Вчерашните удари на ВВС на САЩ са ярко доказателство, че НЕ може да се очаква от разширено сътрудничеството между САЩ и Руската Федерация».

 

 

САЩ подтикват с действията си руската страна към ответен удар срещу силите, които се подкрепят от американската коалиция с цел последваща дискредитация на Русия в очите на световната общественост и с цел засилване на антируските настроения в света» , — счета Нагиев.

 

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;