В Русия особено добре се чувства и легендата на ММА Джеф Монсън. В Русия той бяга от американските стереотипи за грубите е невъзпитани руснаци, които целодневно пият водка.

 

«Колкото повече време съм в Русия, толкова по-добре разбирах: отвън хората са тежки, да, но вътрешно — са много топли, много приятни, много добри», — споделя Монсън впечатленията си от Русия.

 

Легендата на ММА е комунист по убеждение и не крие това.

Най-удивителното място в Русия, според боецът, е Мамаев Курган във Волгоград. След посещението в града и паметника на неговите защитници от Втората световна война Джеф Монсън си направи татуировка с изображението на волгоградската Родината-майка, а по-късно още една — с портретите на Маркс, Ленин и Енгелс.

 

„Имам много приятели в Русия. Идвайки тук, аз се чувствам особено. Това далеч не е някакъв лекомислен порив – това е напълно осъзната стъпка. Реално аз се чувствам руснак по душа, близка ми е културата и историята на вашата страна. А паспортът и гражданството са само формалност, нищо повече“, казва борецът.

 

Оказа се, че Монсън вече чете в превод произведенията на Лев Толстой и Михаил Бакунин. Според него, намирайки се извън Русия, благодарение именно на четенето, той попива от руския дух.

 Известният американски ММА боец Джеф Монсън събира пари за помощ на жителите на Донбас.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;