Реакцията на част от американските медии във връзка с въздушния удар по правителствените войски в Сирия около град Дейр ез-Зор, в резултат на който загинаха 92 военни и над 100 са ранените.

 

 

The Los Angeles Times пише за сирийския инцидент като за «съдейки по всичко, сериозна грешка в определянето на целта».

 

 

CBS NEWS изразява съжаление във връзка с това, че «очевидно нанесеният по погрешка удар» може да доведе до крах на крехкия режим на прекратяване на огъня.

 

 

Със специално внимание американските средства за масова информация следят отклика от въздушните удари на САЩ в сирийския град Дейр ез-Зор на дипломатическо ниво.

 

 

Както пише  Washington Post, «на дипломатическо ниво инцидентът незабавно предизвика една от най-враждебните за последните няколко години обмяна на мнения между Вашингтон и Москва».

 

 

По време на «сериозната драма», както я нарича  NPR, която се разигра между САЩ и Русия по време на извънредното заседание на Съвета за сигурност към ООН, свикан по инициатива на Москва, постоянният представител на САЩ към ООН Саманта Пауър не успя да скрие възмущението си.

 

 

«Сериозно?! И сега те свикват това извънредно заседание?! Наистина ли?! И всичко това заради един-единствен удар от въздуха, който дори да е попаднал в правителствените войски, то е било по погрешка», — цитира емоционалното изявление на Пауър  CNN

Тагове: ; ; ; ; ; ;